Tommasi Ripasso - Palanca 2020

Italien
Italien
Veneto
 • VinAvisen
  2018
  2018
 • VinAvisen
  2017
  2017
 • VinAvisen
  2016
  2016

Fuldblods-Ripasso fra legendariske Tommasi. Blød og fyldig med en perfekt afrundet smag af mørke kirsebær, modne blommer, chokolade og et strejf af valnødder.

Læs mere
 • VinAvisen
  2018
  2018
 • VinAvisen
  2017
  2017
 • VinAvisen
  2016
  2016

Fuldblods-Ripasso fra legendariske Tommasi. Blød og fyldig med en perfekt afrundet smag af mørke kirsebær, modne blommer, chokolade og et strejf af valnødder.

Læs mere
  Spar 34%
  Ripasso - Palanca 2020

  Før 179 kr.

  119
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Italiensk mad
  Kalv
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Kanel

  Kanel

  Chokolade

  Chokolade

  Mandel

  Mandel

  Blåbær

  Blåbær

  Brombær

  Brombær

  Figen

  Figen

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Corvina
  Rondinella

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Tommasi Palanca Ripasso

  Mellem Garda-søen og Verona ligger de solbeklædte Valpolicella-bakker og her har Tommasi-familien i mere end hundrede år produceret vine af den høje kvalitet, som kendetegner området. Vine fra Veneto har i mange år været en favorit hos danskerne og med god grund. Veneto er blandt andet hjemsted for Ripassoens storebror, Amaronen. Tommasi er et nytænkende familieforetagende med et solidt anker den lokale vintradition og er i dag verdenskendte for sine Valpolicella-vine.

  Fuldblods-Ripasso

  Palanca er en dyb-rød og krydret Ripasso fra den prestigefyldte vinregion Veneto med en perfekt afrundet smag af mørke kirsebær, modne blommer, chokolade og et strejf af valnødder. Den perfekte gæst til en god middag.

  Navnet ”Palanca” skulle efter sigende være et kælenavn, som områdets beboere har givet Tommasi-familien gennem flere generationer. På den lokale dialekt betyder Palanca ”den hårdtarbejdende vinavler”, og det smages tydeligt, at der er blevet lagt både kærlighed og flid i denne velformede Ripasso, der i styrke ligger imellem den frugtrige Valpolicella og den voluminøse Amarone.

  Amaronens lillebror vokser i oplevelsen

  Allerede når du trækker proppen op, inviterer du de lune sensommeraftener fra de Nordøstitalienske vinmarker ind i stuen. Duften, der strømmer dig i møde, er rig på solmodne kirsebær med krydrede undertoner. Vinens farve i glasset er dybrød og mættet. Denne frugtfylde præger også smagen og vinen balancerer flot smagsindtryk af modnede bær, rosiner, og et hint af valnødder.

  En fuldblods-Ripasso som denne trækker en del af sin kraft og sin smagsfylde fra lagringen, som sker på gamle Amarone-fade. Ripasso betyder at ”passere igen”, fordi vinen får en andengæring på resterne af Amaronens drueskaller. Derfor er Ripassoen også kendt som Amaronens lillebror. Palanco er en blød og fyldig Ripasso, der lever op til sit navn og er helt uden sammenligning med de mange efterligninger, man kan finde i supermarkedet.

  Fire generationer med fingrene i jorden

  Tommasi-familien har et fantastisk renommé og regnes i dag blandt de bedste Amarone-producenter. Siden familien købte sin første lille vingård i Veneto i 1902, er vinhuset de sidste hundrede år blevet drevet af fire generationer, der hver har sat sit kærlige og klare aftryk på husets vine.

  Tommasi var et af de første vinhuse til at introducere Ripasso, som har været enormt populær på det danske marked såvel som det internationale. Familien er en del af sammenslutningen Amarone Families, der har sikret at områdets vine lever op til strenge produktionskrav, som garanterer vinenes høje kvalitet. Det betyder at vinhuset kun må fremstille 2 flasker Ripasso pr. 1 flaske Amarone de laver.

  Perfekt til vintermenuen

  Den krydrede sødme og kraftfulde karakter gør Palanca Ripasso helt oplagt til vinterhalvårets tungere kødretter samt kraftige oste. Palanca er ideel til det traditionelle danske køkken såvel som det italienske. Et must-have til julebordet og en suveræn vin til en fredag aften i sofaen.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Tommasi
  Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt