Tommasi Ripasso Valpolicella Classico Superiore - Magnum 2020

Italien
Italien
Veneto
Valpolicella Classico
  • James Suckling
    2019
    2019
    93 Point
  • Vinous
    2020
    2020
    93 Point
  • Wine Enthusiast
    2019
    2019
    93 Point

Skøn, klassisk Ripasso. Fyldig, moden og varm i smagen med duft af kirsebærsten og et lifligt strejf af mandel i eftersmagen.

Læs mere
  • James Suckling
    2019
    2019
    93 Point
  • Vinous
    2020
    2020
    93 Point
  • Wine Enthusiast
    2019
    2019
    93 Point

Skøn, klassisk Ripasso. Fyldig, moden og varm i smagen med duft af kirsebærsten og et lifligt strejf af mandel i eftersmagen.

Læs mere
    Ripasso Valpolicella Classico Superiore - Magnum 2020
    465
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Flødebaserede retter
    Grill og barbecue
    Italiensk mad
    Kalv
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Kanel

    Kanel

    Chokolade

    Chokolade

    Mandel

    Mandel

    Blåbær

    Blåbær

    Brombær

    Brombær

    Figen

    Figen

    Sort peber

    Sort peber

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Tranebær

    Tranebær

    Skovbær

    Skovbær

    Druer
    Corvina
    Rondinella
    Molinara

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Tommasi-familien var blandt de første i Valpolicella til at fremstille "Ripasso", ligesom de har været blandt forkæmperne for at få indført den nye regel om at en producent kun kan producere 2 flasker Ripasso for hver flaske Amarone. Formålet er at bevare en høj kvalitet af Ripasso. Ripasso er den proces, som består i at give en allerede færdig Valpolicella-vin en ekstra gæring i et fad med rester af drueskallerne fra en færdiggæret Amarone. Resultatet bliver en fyldigere vin med et højere alkoholindhold. Druesammensætningen er 70 % Corvina, 25 % Rondinella og 5 % Molinara, som lagrer 18 måneder i 3.500 liters slavonske fade inden aftapningen. Farven er intens mørkerød, fyldig moden og med et strejf af kirsebærsten i bouqueten. Smagen er tør, varm og fyldig med et strejf af mandel i eftersmagen.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
    Produceret af Tommasi
    Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
    Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra veneto området i Italien
    Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt