Tommasi Rosso - Graticcio - Appassionato

Italien
Italien
Veneto

Intens, frugtrig og flot Appassimento-vin med skøn krydret duft og smag. Fyldig og frugtrig klassisk italiensk rødvin fra det ikoniske vinhus, Tommasi.

Læs mere

Intens, frugtrig og flot Appassimento-vin med skøn krydret duft og smag. Fyldig og frugtrig klassisk italiensk rødvin fra det ikoniske vinhus, Tommasi.

Læs mere
    Rosso - Graticcio - Appassionato
    155
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Flødebaserede retter
    Italiensk mad
    Lam
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Kanel

    Kanel

    Chokolade

    Chokolade

    Mandel

    Mandel

    Blåbær

    Blåbær

    Brombær

    Brombær

    Figen

    Figen

    Sort peber

    Sort peber

    Druer
    Corvina
    Rondinella

    Beskrivelse

    Den meget intense rubinrøde farve matcher fuldt og fint duft og smag i denne Appassimento-vin. ”Appassimento” er det italienske ord for ”udtørring” og henviser til den teknik Veneto-området er så berømt for, og som kendetegner vinene herfra. En vis andel af druerne får lov at tørre næsten helt ud, inden de laves til most, hvilket skaber meget kraftige og intense vine. Metoden er især kendt fra Amarone. Karakteristisk for en sådan vin er den næsten overvældende duft og smag af krydderier og næsten parfumeret kirsebærfrugt. Graticcio er fed, fyldig, meget frugtig og bestemt flot tanninpræget, så den aldrig bliver for voldsom eller kommer ud af balance. Vil være meget velegnet til både vildt, til lam og er velegnet til lidt sødlig og cremet tilbehør, som vil balancere fint med vinens egen frugt. Også anbefalelsesværdig til både modne og friske oste.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
    Produceret af Tommasi
    Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
    Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra veneto området i Italien
    Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt