Tommasi Rosso Veronese - Crearo Conca d’Oro 2017

Italien
Italien
Veneto
 • Bibenda d'Italia
  2012
  2012
  4 drueklaser
 • Wine Enthusiast
  2010
  2010
  90 Point
 • Ekstra Bladet
  2010
  2010
  Bedste Køb

En flot "Super Veneto" skabt af Tommasi-familien. Tør og frugtig vin med kirsebærsten, sort peber og lidt jordbærsødme i smagen.

Læs mere
 • Bibenda d'Italia
  2012
  2012
  4 drueklaser
 • Wine Enthusiast
  2010
  2010
  90 Point
 • Ekstra Bladet
  2010
  2010
  Bedste Køb

En flot "Super Veneto" skabt af Tommasi-familien. Tør og frugtig vin med kirsebærsten, sort peber og lidt jordbærsødme i smagen.

Læs mere
  Rosso Veronese - Crearo Conca d’Oro 2017
  229
  kr. /stk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Blåbær

  Blåbær

  Kanel

  Kanel

  Chokolade

  Chokolade

  Mandel

  Mandel

  Jordbær

  Jordbær

  Hindbær

  Hindbær

  Peberfrugt

  Peberfrugt

  Chilipeber

  Chilipeber

  Druer
  Corvina Veronese
  Cabernet Franc
  Oseleta

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Flot jubilæumsvin

  Toscana har i mange år været kendt for sine Supertoscana'er – men Veneto kan skam også. Tommasi lancerede i forbindelse med sit 100-års jubilæum Crearo della Conco d'Oro.

  Crearo har en flot dybrød farve og en meget frugtrig, krydret bouquet med noter af sort peber og kirsebærsten. Smagen er tør, krydret og kraftig med let jordbærsødme. Fadlagringen understreger vinens frugt uden at virke dominerende.

  Fire generationer med fingrene i jorden

  Tommasi er et nytænkende familieforetagende med et solidt anker den lokale vintradition og et fantastisk renommé. Siden familien købte sin første lille vingård i Veneto i 1902, er vinhuset de sidste hundrede år blevet drevet af fire generationer, der hver har sat sit kærlige og klare aftryk på husets vine.

  Crearo henviser til den lerede jord af vulkansk oprindelse. Vinmarken er på 8 ha. og er beplantet med 50% Corvina Veronese, 35% Cabernet Franc og 15% Oseleta. Oselata er en lokal drue fra Veneto. Corvina-og Oseleta-druerne tørrer i 30-40 dage inden de presses for give en mere koncentreret most. Efter gæringen ligger vinen 6 måneder på 500 liters fade, inden vinen afrundes 12 måneder på 3.500 liter slavonske fade. Efter aftapningen ligger vinen i 6 mdr. inden den frigives til salg.

   

  Læs hele beskrivelsen
  H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Tommasi
  Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt