Tommasi Valpolicella Classico Superiore - Rafaèl 2022
Italien
Veneto
Tør, fyldig rødvin fra nogle af Valpolicella Classicos bedste marker. Frugtrig bouquet med strejf af kirsebær og vanille i eftersmagen.
Læs mereTør, fyldig rødvin fra nogle af Valpolicella Classicos bedste marker. Frugtrig bouquet med strejf af kirsebær og vanille i eftersmagen.
Læs mere
175
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Italiensk mad
Kalv
Lam
Okse
Smagsnoter
Kirsebær
Kanel
Chokolade
Mandel
Blåbær
Brombær
Figen
Sort peber
Tørrede urter
Tranebær
Skovbær
Druer
Corvina
Rondinella
Molinara
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Tommasi-familien's vingård Rafael, ligger på nogle af Valpolicella Classico’s bedste bakker og producerer nogle af områdets bedste druer. Ved en omhyggelig udvælgelse sikres klassifikationen Superiore. Druesammensætningen er 65% Corvina Veronese, 30% Rondinella og 5% Molinara. Vigneto Rafael er fyldigere end de fleste Valpolicella-vine, dette på grund af den højere alkoholprocent og at vinen har lagret 2 år på slavonske fade inden aftapningen. Vigneto Rafael har en kirsebærrød farve og en frugtrig bouquet. Smagen er tør, fyldig, moden og med et strejf af kirsebær kombineret med vanilje i eftersmagen.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Tommasi
Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.