Umberto Cesari Ca' Grande Rosso 2021

Italien
Italien
Emilia-Romagna
  • VinAvisen
    2019
    2019
  • VinAvisen
    2018
    2018

Italiensk når det er bedst! En flot halvtør vin med noter af røde bær og en skøn frugtfylde med toner af skovbær, kirsebær og et strejf af mandel.

Læs mere
  • VinAvisen
    2019
    2019
  • VinAvisen
    2018
    2018

Italiensk når det er bedst! En flot halvtør vin med noter af røde bær og en skøn frugtfylde med toner af skovbær, kirsebær og et strejf af mandel.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Ca' Grande Rosso 2021
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 139 kr.

    69
    kr. /stk
    Spar i alt 420 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Gris
    Italiensk mad
    Okse
    Ost
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Solbær

    Solbær

    Cedertræ

    Cedertræ

    Krydderier

    Krydderier

    Grafit

    Grafit

    Druer
    Sangiovese
    Cabernet Sauvignon

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Umberto Cesari Ca’ Grande Rossi

    Sangiovese-eksperten har gjort det igen: Med sin dybrøde farve, intense bouquet af hindbær og kirsebær og lidt læder-noter fra fadlagringen er denne rødvin delikat og elegant på en og samme tid.

    Eventyret Umberto Cesari

    Umberto Cesari begyndte sit vineventyr i 1960’erne ud fra en betragtning om, at kvalitet er bedre end kvantitet, når det gælder Sangiovese-vine. Han investerede derfor i et lille stykke land, så han kunne fremstille Sangiovese af fineste kvalitet fra Emilia Romagna. I dag er vingården vokset fra 20 hektar til 170, og vinene herfra vinder den ene pris efter den anden.

    Tradition og innovation

    Ca’ Grande er en af Umberto Cesaris berømte vinmarker. Høsten herfra emmer af tradition og innovation, lethed og dybde. Og Ca’ Grande Rosso er ingen undtagelse. Ca’ Grande er en dejlig blanding Sangiovese og Cabernet og identificerer sig perfekt med det landområde, hvor druerne dyrkes. Farven er intens rubinrød og er en garanteret charmør. Vinen gæres i 12-14 dage i ståltanke, hvorefter den lagres 6 måneder i store 3-6.000 liter træfade for at få en flot afrunding. Før vinen frigives til salg, lagres den yderligere et par måneder på flaske.

    Delikat og aromatisk

    Den elegante vin er rig på blomsterdufte, frugtig og krydret. Smagen er imponerende fyldig, halvtør og velafbalanceret med frugt, krydderier og et strejf af balsamico. De fyldige toner af skovbær, mandel og kirsebær trænger tydeligt igennem.

    Passer perfekt til krydrede retter

    Ca’ Grande Rosso er delikat med en elegant og aromatisk kompleksitet. Det gør vinen særdeles velegnet til rødt kød, krydret mad inspireret af det asiatiske køkken og modne oste med masser af smag.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Umberto Cesari_Edit.jpg
    Produceret af Umberto Cesari
    Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.
    Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra emilia-romagna området i Italien
    Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt