Umberto Cesari Rubicone - Moma - Rosso 2021

Italien
Italien
Emilia-Romagna
  • James Suckling
    2018
    2018
    90 Point
  • Sakura Awards
    2018
    2018
    Dobbelt guld
  • Luca Maroni
    2018
    2018
    94 Point

Fløjlsblød vin med intens bær-aroma, der stilmæssigt minder om en lille ”supertoscaner”. Behagelig international fremtoning med et strejf af den typiske italienske smag af Sangiovese-druen.

Læs mere
  • James Suckling
    2018
    2018
    90 Point
  • Sakura Awards
    2018
    2018
    Dobbelt guld
  • Luca Maroni
    2018
    2018
    94 Point

Fløjlsblød vin med intens bær-aroma, der stilmæssigt minder om en lille ”supertoscaner”. Behagelig international fremtoning med et strejf af den typiske italienske smag af Sangiovese-druen.

Læs mere
    Rubicone - Moma - Rosso 2021
    159
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Italiensk mad
    Lyst fjerkræ
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Solbær

    Solbær

    Cedertræ

    Cedertræ

    Krydderier

    Krydderier

    Grafit

    Grafit

    Blomme

    Blomme

    Chokolade

    Chokolade

    Urter

    Urter

    Druer
    Sangiovese
    Cabernet Sauvignon
    Merlot

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Sangiovese-specialisten fra Romagna har kaldt en af sine vine MOMA, det står for ’My Own Masterpiece’ og denne fløjlsbløde vin er da også et mesterværk, som har vundet adskillige medaljer. Vinen kommer fra vinhuset Umberto Cesari, der blev kåret til Italian Winery of the Year i 2012. MOMA Rubicone Rosso er stilmæssigt tæt på en lille "supertoscaner" fra den inspirerende naboregion til Toscana. Vinen består nemlig af 80 % Sangiovese, 10 % Merlot og 10 % Cabernet Sauvignon. Den er fadlagret 6 måneder på store italienske egetræsfade og 3 måneder på flaske. Den har en kraftig rød farve, en intens aroma af skovbær og hindbær samt en fløjlsblød karakter. En vin med en behagelig international fremtoning og et strejf af den typiske italienske smag af Sangiovese-druen. Vinen passer fremragende til rødt kød og fjerkræ.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Umberto Cesari_Edit.jpg
    Produceret af Umberto Cesari
    Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.
    Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra emilia-romagna området i Italien
    Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt