Umberto Cesari Sangiovese di Romagna Riserva - 3 Liter 2021
Italien
Emilia-Romagna
Flot rubinrød Sangiovese med floral og kirsebærpræget bouquet. I smagen lidt federe end den klassiske Sangiovese men umiskendelig elegant og tør.
Læs mereFlot rubinrød Sangiovese med floral og kirsebærpræget bouquet. I smagen lidt federe end den klassiske Sangiovese men umiskendelig elegant og tør.
Læs mere
655
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Italiensk mad
Lyst fjerkræ
Tapas
Smagsnoter
Kirsebær
Tomat
Balsamico
Oregano
Espresso
Hindbær
Urter
Druer
Sangiovese
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Umberto Cesari er en af Romagna's førende producenter, der har sat sig det mål at bevise Sangiovese-druens potentiale. Fra en spæd start i 1965 råder han i dag over 90 ha. vinmarker, der er delt op i forskellige plots - efter markernes potentiale. Vinen består 100% Sangiovese og er produceret på ca. 15 år gamle vinstokke. Vinene er vinificeret hver for sig og med 14-20 dages maceration for at trække mest ekstrakt ud af drueskinnet. Lagringen foregår i 24 måneder i Allier og Slavonia fade. Sangiovese di Romagna Riserva har en klar rubinrød farve, en bouquet af blomster og frugt samt en fed, tør og harmonisk smag og lang eftersmag. Lagringspotentialet er 5-7 år.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Umberto Cesari
Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.
Fra emilia-romagna området i Italien
Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.