Umberto Cesari Sangiovese - Laurento Riserva 2019

Italien
Italien
Emilia-Romagna
  • Ekstra Bladet
    2019
    2019
  • Gastromand
    2018
    2018
  • Gastromand
    2018
    2018
    Bedst til prisen

Fortræffelig "Mini-Brunello" fra Sangiovese-eksperten Umberto Cesari. Fremragende madvin med den frugtige og saftige smag der byder på klassiske Sangiovese-noter af kirsebær, morbær og mandel.

Læs mere
  • Ekstra Bladet
    2019
    2019
  • Gastromand
    2018
    2018
  • Gastromand
    2018
    2018
    Bedst til prisen

Fortræffelig "Mini-Brunello" fra Sangiovese-eksperten Umberto Cesari. Fremragende madvin med den frugtige og saftige smag der byder på klassiske Sangiovese-noter af kirsebær, morbær og mandel.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Sangiovese - Laurento Riserva 2019
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 199 kr.

    89
    kr. /stk
    Spar i alt 660 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Italiensk mad
    Kalv
    Lam
    Lyst fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Hindbær

    Hindbær

    Urter

    Urter

    Druer

    100%

    Sangiovese

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    "Mini-Brunello" fra mesterproducent

    Vinelskere kan takke mesterproducenten Umberto Cesari for den høje kvalitet, der i dag kendetegner Sangiovese-vine. Han var nemlig en af de allerførste vinproducenter, der så potentialet i den fantastiske drue. Lige siden 1965 har han arbejdet målrettet med at udbrede kendskabet til Sangiovese-druen, som i dag er områdets stolthed. Vinhuset drives i dag af Umberto og hans søn og blev i 2012 hædret med den flotte titel ”Italian Winery of the Year” takket være deres prisbelønnede og populære vine. Og denne Laurento Sangiovese Riserva er ingen undtagelse. Den udtrykker på elegant vis områdets lokale dyrkningstradition og de umiskendelige karakteristika ved Italiens helt store blå druesort. Er du vild med de klassiske Brunello-vine? Så vil du helt sikkert også forelske sig i denne pragtfulde Sangiovese.

    En spændstig italiener

    Laurento Sangiovese Riserva er en Sangiovese-vin i moderne italiensk stil. Denne spændstige rødvin viser Sangiovese-druen fra sin mest charmerende side med masser af frugt og strukturerende tanniner. Laurento har en flot, dyb kirsebærfarve med en intens bouquet af modne bær og et strejf af nelliker. Smagen er tør, uden at formindske den saftige smag af kirsebær, der akkompagneres af flotte smagsnoter af morbær, solbær og et strejf af mandel. Eftersmagen er lang med en flot syrebalance. En utrolig harmonisk rødvin og et klassisk eksempel på norditaliensk Sangiovese-vin, når den er bedst.

    Vejen til Umberto Cesaris Sangiovese Riserva

    Laurento Sangiovese Riserva dyrkes på Umberto Cesaris egne vinmarker, der ligger omkring den lille by Castel San Pietro i den norditalienske region Emilia-Romana.  Efter plukning gærer druerne, hvorefter de hældes over på 3.000 liters store italienske ”botti”, lavet af slavonsk egetræ. Denne type egetræ har tætte årringe, en mere diskret aroma og et lavere indhold af tanniner end de traditionelle franske og amerikanske egetræssorter. Her lagres vinen i to år, før den hældes over på flasker og sendes på markedet. Brugen af det særlige slavonske egetræ og den lange lagringsperiode er med til at skabe en virkelig perfekt balance mellem tannin og frugt. Det giver vinen en perfekt afrunding, uden at det går ud over friskheden og den elegante frugtsmag, der kendetegner netop Sangiovese-vine. Resultatet er en behagelig og blød rødvin.

    Bedst til italiensk mad og andre kødretter

    Laurento Sangiovese Riserva er en fantastisk madvin. Den giver en god kant til de oftest ret fede italienske madretter. Vinen passer også godt til andre kødretter, hvor enten lyst fjerkræ, kalv, okse eller lam spiller hovedrollen. F.eks. slow cooking eller andre former for simreretter, der oftest ender til den lidt fede side.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Umberto Cesari_Edit.jpg
    Produceret af Umberto Cesari
    Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.
    Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra emilia-romagna området i Italien
    Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt