Umberto Cesari Sangiovese - Tauleto 2014

Italien
Italien
Emilia-Romagna
  • Aarhus Stiftstidende
    2014
    2014
    Testvinder af julevin 2021
  • Sélections Mondiales Des Vins
    2014
    2014
    Guld
  • James Suckling
    2014
    2014
    91 Point

Ikonvin fra Umberto Cesari. Meget elegant, potent og intens vin. Dyb i både farve og smag. I bouqueten mødes man af mentol, kirsebær og vanille.

Læs mere
  • Aarhus Stiftstidende
    2014
    2014
    Testvinder af julevin 2021
  • Sélections Mondiales Des Vins
    2014
    2014
    Guld
  • James Suckling
    2014
    2014
    91 Point

Ikonvin fra Umberto Cesari. Meget elegant, potent og intens vin. Dyb i både farve og smag. I bouqueten mødes man af mentol, kirsebær og vanille.

Læs mere
    Sangiovese - Tauleto 2014
    455
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Italiensk mad
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Hindbær

    Hindbær

    Urter

    Urter

    Druer
    Sangiovese

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Tauleto er Umberto Cesari's personlige stolthed og flagskib. Hans ’Château-vin’, prisbelønnet år efter år for sin elegante og potente stil. Fremstillet på Sangiovese Grosso, som er helt den samme klon man laver Brunello på i Toscana. Høsten foregår manuelt, og druerne tørrer let inden presningen for at sikre en meget koncentreret saft/juice til gæringen, der tager 30 dage. Efter det endelige sammenstik og aftapningen lagrer vinen i 24 måneder på 500 liter franske og amerikanske træfade. Vinen lagrer yderligere 6 måneder på flaske, inden den frigives til salg. Tauleto er dyb, nærmest sort i farven. I bouqueten mødes vi med mentol, kirsebær og vanille. Smagen er fyldig, kraftig men meget elegant. Umberto Cesari er tildelt den internationale Sangiovese pris for årgang 2000 og 2004.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Umberto Cesari_Edit.jpg
    Produceret af Umberto Cesari
    Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.
    Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra emilia-romagna området i Italien
    Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt