Umberto Cesari Sangiovese/Cabernet Sauvignon - Liano 2020

Italien
Italien
Emilia-Romagna
  • James Suckling
    2016
    2016
    91 Point
  • Mundus Vini
    2013
    2013
    Guld
  • Andreas Larsson
    2013
    2013
    90 Point

Fremragende, velstruktureret vin med blød og fyldig smag og en meget lang eftersmag, der slutter med et sødmefuldt strejf af frugt fra Sangiovese-druen.

Læs mere
  • James Suckling
    2016
    2016
    91 Point
  • Mundus Vini
    2013
    2013
    Guld
  • Andreas Larsson
    2013
    2013
    90 Point

Fremragende, velstruktureret vin med blød og fyldig smag og en meget lang eftersmag, der slutter med et sødmefuldt strejf af frugt fra Sangiovese-druen.

Læs mere
    Sangiovese/Cabernet Sauvignon - Liano 2020
    275
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Italiensk mad
    Lam
    Okse
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Oregano

    Oregano

    Kaffe

    Kaffe

    Tomat

    Tomat

    Brombær

    Brombær

    Solbær

    Solbær

    Cedertræ

    Cedertræ

    Krydderier

    Krydderier

    Grafit

    Grafit

    Druer
    Sangiovese Grosso
    Cabernet Sauvignon

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Liano er et blend af håndhøstede, særligt udvalgte druer, fordelt ca. 70 % Sangiovese Grosso og 30 % Cabernet Sauvignon, som efter presningen opbevares på specielle tanke for at vinens temperatur kan kontrolleres hele tiden. Vinen lagrer 6 måneder på små fade, derefter 1 år på store Allier træfade for at udvikle sig. Efter aftapning lagrer den 6 måneder inden den frigives til salg. Liano har en teglstensrød farve, bouqueten er kompleks med frugt fra Sangiovese, vanille fra fadlagringen og lidt mandel/kirsebærstensagtigt over sig. Smagen er godt struktureret, blød og fyldig med en meget lang eftersmag, der slutter med en "sød" frugtsmag fra Sangiovese. En fremragende vin.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Umberto Cesari_Edit.jpg
    Produceret af Umberto Cesari
    Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.
    Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra emilia-romagna området i Italien
    Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt