Umberto Cesari Sangiovese/Cabernet Sauvignon - Liano 2020
Italien
Emilia-Romagna
Fremragende, velstruktureret vin med blød og fyldig smag og en meget lang eftersmag, der slutter med et sødmefuldt strejf af frugt fra Sangiovese-druen.
Læs mereFremragende, velstruktureret vin med blød og fyldig smag og en meget lang eftersmag, der slutter med et sødmefuldt strejf af frugt fra Sangiovese-druen.
Læs mere
275
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Italiensk mad
Lam
Okse
Smagsnoter
Kirsebær
Solbær
Cedertræ
Krydderier
Grafit
Oregano
Kaffe
Tomat
Brombær
Druer
Cabernet Sauvignon
Sangiovese Grosso
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Liano er et blend af håndhøstede, særligt udvalgte druer, fordelt ca. 70 % Sangiovese Grosso og 30 % Cabernet Sauvignon, som efter presningen opbevares på specielle tanke for at vinens temperatur kan kontrolleres hele tiden. Vinen lagrer 6 måneder på små fade, derefter 1 år på store Allier træfade for at udvikle sig. Efter aftapning lagrer den 6 måneder inden den frigives til salg. Liano har en teglstensrød farve, bouqueten er kompleks med frugt fra Sangiovese, vanille fra fadlagringen og lidt mandel/kirsebærstensagtigt over sig. Smagen er godt struktureret, blød og fyldig med en meget lang eftersmag, der slutter med en "sød" frugtsmag fra Sangiovese. En fremragende vin.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Umberto Cesari
Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.