Umberto Cesari Sangiovese/Merlot - Yemula 2019
Italien
Emilia-Romagna
Moderne, ekstravagant blend af Sangiovese og Merlot. En kombination af fine, rene kirsebær og blød moden mørk frugt.
Læs mereModerne, ekstravagant blend af Sangiovese og Merlot. En kombination af fine, rene kirsebær og blød moden mørk frugt.
Læs mere
279
kr. /stk
Passer godt til
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Smagsnoter

Kirsebær

Tomat

Balsamico

Oregano

Espresso

Blomme

Chokolade

Urter

Vanilje
Druer
Sangiovese
Merlot

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
I 1997 lykkedes det Umberto Cesari at købe nogle fantastiske vinmarker beliggende på skråningerne ved byerne Castel Pietro og Imola, som især er kendt som Ferrari´s hjemmebane. Cesari er kendt som ”Sangiovese-mesteren” bl.a. med hans unikke vin ”Tauleto”. I Yemula kombinerer han Sangiovese-druens kirsebær-frugtighed med den med mere bløde og fyldige Merlot-drue. Druesammensætningen er 70 % Sangiovese og 30 % Merlot, hvilket er det samme som i mange Supertoscanere. Druerne er selekterede og håndhøstede og vinen lagrer i 500 liters Allier træfade i 18 måneder. Cesari’s ønske er at, fadlagringen er et element af vinen, uden at være dominerende. Yemula er rubinrød i farve, bouquet’en er domineret af kirsebær og hindbær og smagen er elegant og kompleks med noter af kirsebær, vanille og hindbær. Vinen vil være på toppen fra sit 4.-8. år. Yemula 2006 blev tildelt sølvmedalje ved International Wine & Spirit Competion i London 2009 og Best in Class og har siden høstet den ene imponerende medalje efter den anden.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Umberto Cesari
Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.

Fra emilia-romagna området i Italien
Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.