Umberto Cesari Sangiovese/Merlot - Yemula 2019

Italien
Italien
Emilia-Romagna
  • Wine & Spirits
    2014
    2014
    Sølv
  • Expovina
    2013
    2013
    Sølv
  • Mondiales des Vins
    2012
    2012
    Guld

Moderne, ekstravagant blend af Sangiovese og Merlot. En kombination af fine, rene kirsebær og blød moden mørk frugt.

Læs mere
  • Wine & Spirits
    2014
    2014
    Sølv
  • Expovina
    2013
    2013
    Sølv
  • Mondiales des Vins
    2012
    2012
    Guld

Moderne, ekstravagant blend af Sangiovese og Merlot. En kombination af fine, rene kirsebær og blød moden mørk frugt.

Læs mere
    Sangiovese/Merlot - Yemula 2019
    269
    kr. /stk
    Passer godt til
    Kalv
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Blomme

    Blomme

    Chokolade

    Chokolade

    Urter

    Urter

    Vanilje

    Vanilje

    Druer
    Sangiovese
    Merlot

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    I 1997 lykkedes det Umberto Cesari at købe nogle fantastiske vinmarker beliggende på skråningerne ved byerne Castel Pietro og Imola, som især er kendt som Ferrari´s hjemmebane. Cesari er kendt som ”Sangiovese-mesteren” bl.a. med hans unikke vin ”Tauleto”. I Yemula kombinerer han Sangiovese-druens kirsebær-frugtighed med den med mere bløde og fyldige Merlot-drue. Druesammensætningen er 70 % Sangiovese og 30 % Merlot, hvilket er det samme som i mange Supertoscanere. Druerne er selekterede og håndhøstede og vinen lagrer i 500 liters Allier træfade i 18 måneder. Cesari’s ønske er at, fadlagringen er et element af vinen, uden at være dominerende. Yemula er rubinrød i farve, bouquet’en er domineret af kirsebær og hindbær og smagen er elegant og kompleks med noter af kirsebær, vanille og hindbær. Vinen vil være på toppen fra sit 4.-8. år. Yemula 2006 blev tildelt sølvmedalje ved International Wine & Spirit Competion i London 2009 og Best in Class og har siden høstet den ene imponerende medalje efter den anden.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Umberto Cesari_Edit.jpg
    Produceret af Umberto Cesari
    Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.
    Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra emilia-romagna området i Italien
    Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt