Venta La Vega Ternario 1 2016

Spanien
Spanien
Castilla - La Mancha
Almansa

Flot økologisk vin med intens, forfriskende bouquet domineret af røde frugter med mineralske undertoner. I smagen mødes man af blid sødme, der afløses af frisk syre og intens frugt.

Læs mere

Flot økologisk vin med intens, forfriskende bouquet domineret af røde frugter med mineralske undertoner. I smagen mødes man af blid sødme, der afløses af frisk syre og intens frugt.

Læs mere
  • Ecological
Spar 61%
Ternario 1 2016

Før 175 kr.

69
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Lam
Okse
Vildt
Smagsnoter
Skovbær

Skovbær

Læder

Læder

Blomme

Blomme

Urter

Urter

Hindbær

Hindbær

Druer
Garnacha Tintorera

Beskrivelse

Venta La Vega Ternario 1 er en økologisk dyrket og certificeret vin, fremstillet på Almansas signaturdrue Garnacha Tintorera. Druen var i mange år kendt som druernes ”Askepot”. Den blev nemlig udelukkende brugt til at bidrage med farve til vine frembragt på andre druer. Men Venta La Vega er et af de vinhuse, der for alvor har set det enorme potentiale i druen, når den står helt for sig selv. Ternario 1 er et pragteksempel på dette. Den udtrykker sit terroir, som bl.a. er kendetegnet ved kalkholdig jordbund, og Garnacha Tintoreras intensitet og struktur. Druerne kommer fra husets bedste Garnacha Tintoreras vinstokke, og høstes i anden/tredje uge af september. Ternario 1 har en smuk kirsebærrød farve med et let violet skær. Den intense bouquet er frisk, og domineres af røde frugter med mineralske undertoner. Det første smagsindtryk er lidt sødmefuldt men det afløses hurtigt af en frisk, behagelig syre og en intens frugt, der udtrykker Garnacha Tintoreras karakteristika. En vin der i den grad kan anbefales til den nysgerrige vinelsker.
Læs hele beskrivelsen
H - Venta-La-Vega-wide-1_Edit.jpg
Produceret af Venta La Vega
Venta La Vega er navnet på området hvor vinmarkerne ligger. Selve vingården, Bodegas Almanseñas, er en historisk ejendom, omkranset af vinmarker og smukke gamle fyrretræer. Den overordnede filosofi bag den økologisk certificerede vingård er teamwork og passion. Den konsulterende ønolog, Raúl Pérez, som er en upcoming stjerne i Spanien, har bistået Bodegas Almanseñas med Venta La Vega-vinene. Efter hans tiltrædelse har vinene taget et kvantespring op i kvalitet. Hans simple filosofi er, at vinene skal repræsentere det ypperste, og udvise essensen af druens ophav. Venta La Vega har 30 ha. vinmarker beplantet med 30 år gamle Garnacha Tintorera stokke og 40 ha. med 40 år gamle Monastrellstokke.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla - La Mancha">castilla - la mancha</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Almansa i det østlige hjørne af Castilla-La-Mancha regionen var i middelalderen grænseområdet mellem Maurerne mod syd, og de kristne mod nord. Desuden er det her, at to af Camiño de Santiagos pilgrimsruter mødes. Navnet Almansa er af arabisk oprindelse, og kan bedst oversættes til ”halvdelen af vejen”. Byen Almansa er opført for foden en kalkstensklippe, der på toppen prydes af en Maurisk middelalderborg, og ligger 700 meter over havets overflade. Distriktet fik sin DO status i 1966, og tæller i dag et beplantet areal omkring 7.400 ha, fordelt på sølle 12 vingårde. Almansa er især kendt for de to lokale druer Garnacha Tintorera og Monastrell. Garnacha Tintorera, der ikke må forveksles med Garnacha, kom til Spanien fra Frankrig, hvor den dyrkes under navnet Alicante Bouschet – en krydsning mellem Petit Bouschet og Grenache. Den potentielt højtydene drue er en af de få, hvor kødet i druen også er rødt, ikke at forglemme et højt tanninindhold. Indtil for få år siden blev den derfor primært brugt til at give ekstra farve og struktur, til vine fremstillet på andre druesorter. Det har den nye generation af vinavlere i Almansa imidlertid ved at lave om på. I rette, kyndige hænder kan den nemlig frembringe afbalancerede, intense og frugtrige vine.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt