Verbena Rosso di Montalcino 2021

Italien
Italien
Toscana
Montalcino

Smuk ’Mini-Brunello’ med flotte noter af kirsebær, krydderi og vilde skovbær. Rund, blød og forfinet i smagen af friske bær.

Læs mere

Smuk ’Mini-Brunello’ med flotte noter af kirsebær, krydderi og vilde skovbær. Rund, blød og forfinet i smagen af friske bær.

Læs mere
    Rosso di Montalcino 2021
    229
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Italiensk mad
    Lam
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Hindbær

    Hindbær

    Urter

    Urter

    Druer
    Sangiovese

    Beskrivelse

    Lillebror til Brunello, kunne man kalde Rosso’erne. Eller lillesøster endda. Ja, det er meget sigende eftersom Rosso’en er lavet på samme Sangiovese-drue, samme sted, altså Montalcino i Toscana, men fra noget yngre vinstokke, og idéen er at give en friskere stil med mindre krav til lagring end Brunello. Og sådan skal Rosso di Montalcino forstås og smages. Smagsnuancerne er de samme – kirsebær, krydderi og vilde skovbær, men tanninerne er lettere og syren mere afdæmpet til fordel for lidt rundere sødme. Verbena Rosso er en smuk Rosso med 13 måneders fadlagring på udelukkende små, franske fade. Karakteristisk vin, klar og rød i farven, blød og forfinet i smagen af friske røde bær.
    Læs hele beskrivelsen
    H - VERBENA 036_Edit.jpg
    Produceret af Verbena
    Et par kilometer sydøst for byen Montalcino i hjertet af det smukke, bakkede landskab ligger den fine 1800-tals vingård Verbena. Nanneti hedder den unge familie, der driver gården som gæstgiveri med tilhørende vinproduktion – naturligvis af Toscanas kendte vine Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino. Verbena blev etableret som vingård i 1985, men fungerede oprindeligt som fort i 1800-tallet. I starten rådede Verbenas daværende ejer over kun 2 hektar land og op gennem årene blev det til en lille, men fin produktion på ca. 10.000 flasker. I dag har tradition og erfaring kombineret med den unge generations innovative tilgang givet succes. Produktionen er steget til ca. 30.000 flasker vin på 10 hektar vinland. Verbena er i sandhed idyllisk, malerisk og indbydende. Vinene herfra er flotte eksemplarer for deres typer – og lavet med passion og personligt aftryk fra Luca Nanneti.
    Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra toscana området i Italien
    Området ligger omkring den gamle by Montalcino i den sydlige del af Toscana. Montalcino-kommunen er ca. 1200 ha og har en årlig produktion på lidt under 6 millioner liter. Der anvendes udelukkende Brunello-druer (Brunello Sangiovese) til fremstillingen af vinen. Brunello er en klon af Sangiovese der modner sent, har små tætte klaser og en brunlig skal, der har givet druen navn.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt