Verbena Rosso di Montalcino 2020

Italien
Italien
Toscana
Montalcino

Smuk ’Mini-Brunello’ med flotte noter af kirsebær, krydderi og vilde skovbær. Rund, blød og forfinet i smagen af friske bær.

Læs mere

Smuk ’Mini-Brunello’ med flotte noter af kirsebær, krydderi og vilde skovbær. Rund, blød og forfinet i smagen af friske bær.

Læs mere
  Rosso di Montalcino 2020
  229
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Italiensk mad
  Lam
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Tomat

  Tomat

  Balsamico

  Balsamico

  Oregano

  Oregano

  Espresso

  Espresso

  Hindbær

  Hindbær

  Urter

  Urter

  Druer
  Sangiovese

  Beskrivelse

  Lillebror til Brunello, kunne man kalde Rosso’erne. Eller lillesøster endda. Ja, det er meget sigende eftersom Rosso’en er lavet på samme Sangiovese-drue, samme sted, altså Montalcino i Toscana, men fra noget yngre vinstokke, og idéen er at give en friskere stil med mindre krav til lagring end Brunello. Og sådan skal Rosso di Montalcino forstås og smages. Smagsnuancerne er de samme – kirsebær, krydderi og vilde skovbær, men tanninerne er lettere og syren mere afdæmpet til fordel for lidt rundere sødme. Verbena Rosso er en smuk Rosso med 13 måneders fadlagring på udelukkende små, franske fade. Karakteristisk vin, klar og rød i farven, blød og forfinet i smagen af friske røde bær.
  Læs hele beskrivelsen
  H - VERBENA 036_Edit.jpg
  Produceret af Verbena
  Et par kilometer sydøst for byen Montalcino i hjertet af det smukke, bakkede landskab ligger den fine 1800-tals vingård Verbena. Nanneti hedder den unge familie, der driver gården som gæstgiveri med tilhørende vinproduktion – naturligvis af Toscanas kendte vine Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino. Verbena blev etableret som vingård i 1985, men fungerede oprindeligt som fort i 1800-tallet. I starten rådede Verbenas daværende ejer over kun 2 hektar land og op gennem årene blev det til en lille, men fin produktion på ca. 10.000 flasker. I dag har tradition og erfaring kombineret med den unge generations innovative tilgang givet succes. Produktionen er steget til ca. 30.000 flasker vin på 10 hektar vinland. Verbena er i sandhed idyllisk, malerisk og indbydende. Vinene herfra er flotte eksemplarer for deres typer – og lavet med passion og personligt aftryk fra Luca Nanneti.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Området ligger omkring den gamle by Montalcino i den sydlige del af Toscana. Montalcino-kommunen er ca. 1200 ha og har en årlig produktion på lidt under 6 millioner liter. Der anvendes udelukkende Brunello-druer (Brunello Sangiovese) til fremstillingen af vinen. Brunello er en klon af Sangiovese der modner sent, har små tætte klaser og en brunlig skal, der har givet druen navn.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt