Vieux Moulin Natura Humana 2020

Frankrig
Frankrig
Languedoc-Roussillon
Corbières
 • Gastromand
  2019
  2019
 • Gastromand
  2019
  2019
  Bedst i test

Natura Humana er en tæt og intens naturvin, med noter af henkogte røde bær og underliggende grønne urter. Eftersmagen er lang og afbalanceret.

Læs mere
 • Gastromand
  2019
  2019
 • Gastromand
  2019
  2019
  Bedst i test

Natura Humana er en tæt og intens naturvin, med noter af henkogte røde bær og underliggende grønne urter. Eftersmagen er lang og afbalanceret.

Læs mere
 • Ecological
 • NatureWine
Natura Humana 2020
209
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Røget kød
Vildt
Smagsnoter
Blåbær

Blåbær

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Druer
Syrah
Grenache

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Alexandre They producerer også naturvine uden tilsætning af svovl, og uden specifik oprindelsesbetegnelse i øvrigt. Natura Humana er den ene af de i alt to naturvinsvarianter fra Château Vieux Moulin. Vinen er fremstillet af modne Syrah- og Grenache-druer. Ifølge Alexandre er det netop druernes modenhedsgrad og syreindhold, der er af afgørende betydning for succesfuld fremstilling af naturvin. Druerne macererer og gærer med hyppig anvendelse af remontage. Efter en kort lagring i cementtanke, aftappes vinen uden tilsætning af svovl eller filtrering. Natura Humana er tæt og intens, med en dybrød farve. Som med alle naturvine, bør man skænke vinen og lade den ilte i et par minutter inden man giver sig i kast med en nærmere undersøgelse. Efter et par minutters iltning og et par slyngture rundt i glasset, vil vinen frigive intense noter af henkogte røde bær, med underliggende grønne urter. Disse går igen i smagen, der tillige understøttes af en rank og blødgjort tannin. Eftersmagen er lang og afbalanceret, og gør vinen egnet til kødretter i den kraftige ende af skalaen. Humana Natura er en yderst vellykket vin udi naturvinsgenren.
Læs hele beskrivelsen
H - Chateau-Vieux-Moulin - wide - 3_Edit.jpg
Produceret af Château Vieux Moulin
Igennem to århundreder har seks generationer af They-familien værnet omkring områdets traditioner på Château Vieux Moulin i Montbrun des Corbières i hjertet af Languedoc-Roussillon, 30 km øst for Carcassonne. I dag er det Alexandre They der står i spidsen for familieforetagendet. Alexandre overtog vingården fra sin bedstefar i 1998, efter en lidt atypisk vej fra biokemiker over jurist og så vinbonde. Med ham er vingården blevet løftet gevaldigt op i kvalitetsmæssig henseende, ikke at forglemme en konvertering til økologiske dyrkningsformer med heraf følgende certificering på de 30 ha vinmarker siden årgang 2013. Omdrejningspunktet for Château Vieux Moulin er de lokale druesorter; Carignan, Grenache, Syrah, Mouvèdre samt Cabernet Sauvignon i enkelte af cuvéerne. Stilmæssigt fremstiller Alexandre koncentrerede og varme vine af høj kvalitet, fremkommet ved at reducere høstudbytterne til under 30 hl/ha, hvilket er yderst lidt sammenholdt med normen for regionen. Alle vine gæres ved hjælp af naturgær, og i de senere år har Alexandre også kastet sig over fremstilling af ganske interessante naturvine.
Fra <a href="/sog/?q=Languedoc-Roussillon">languedoc-roussillon</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Languedoc dækker over et kæmpemæssigt sydfransk område. Mod sydvest grænser det op til Roussillon og mod øst op til Provence og Rhône. Vinmæssigt kender vi typisk vinene herfra som Vin de Pays og Vin de Pays d'Oc og så sker der en del nytænkning inden for vin her i Languedoc. Her har været dyrket vin siden romertiden men det er også her, at gamle kvantitativt højtydende vinstokke rives op og erstattes af nye druesorter. De fleste vinmarker er ”naturligt økologiske”, om end mange ikke er certificerede økologiske. Klimaet her har bare, som i resten af Sydfrankrig, altid været så velegnet til vindyrkning, at de fleste former for kunstgødning er både ukendt og overflødigt. Der er et væld af druer i spil i vinene herfra, naturligvis de typiske sydfranske men også øvrige franske blå druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot samt spanske Macabeo - grønne druer er Chardonnay og Picpoul foruden de for området typiske Rousanne og Marsanne.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt