Vieux Moulin Terre d'Eole 2021

Frankrig
Frankrig
Languedoc-Roussillon
Corbières

Smuk medium fyldig vin med friske, koncentrerede aromaer af røde og sorte bær med underliggende provencalske krydderurter og velafbalancerede tanniner.

Læs mere

Smuk medium fyldig vin med friske, koncentrerede aromaer af røde og sorte bær med underliggende provencalske krydderurter og velafbalancerede tanniner.

Læs mere
  • Ecological
Terre d'Eole 2021
145
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Tranebær

Tranebær

Hindbær

Hindbær

Tobak

Tobak

Kanel

Kanel

Hvid peber

Hvid peber

Kirsebær

Kirsebær

Solbær

Solbær

Cedertræ

Cedertræ

Krydderier

Krydderier

Druer
Carignan
Cabernet Sauvignon

Beskrivelse

Terre d’Eole er åbningsnummeret fra Château Vieux Moulin, og navnet refererer til områdets konstante blæsende vinde, hvorfor placeringen af en vindmølle i tidernes morgen har givet god mening. Den læskende og saftige vin, der bør serveres med en starttemperatur omkring de 12 grader, er fremstillet på Carignan og Cabernet Sauvignon, uden fadlagring af noget art. Terre d’Eole har en intens rød farve med rubinrøde reflekser. I bouqueten er den koncentreret men frisk, med aromaer af røde og sorte bær, med underliggende provencalske krydderurter. Smagen er medium fyldig, atter domineret af røde bær og velafbalancerede tanniner. Nyd vinen til ikke alt for kraftige retter.
Læs hele beskrivelsen
H - Chateau-Vieux-Moulin - wide - 3_Edit.jpg
Produceret af Château Vieux Moulin
Igennem to århundreder har seks generationer af They-familien værnet omkring områdets traditioner på Château Vieux Moulin i Montbrun des Corbières i hjertet af Languedoc-Roussillon, 30 km øst for Carcassonne. I dag er det Alexandre They der står i spidsen for familieforetagendet. Alexandre overtog vingården fra sin bedstefar i 1998, efter en lidt atypisk vej fra biokemiker over jurist og så vinbonde. Med ham er vingården blevet løftet gevaldigt op i kvalitetsmæssig henseende, ikke at forglemme en konvertering til økologiske dyrkningsformer med heraf følgende certificering på de 30 ha vinmarker siden årgang 2013. Omdrejningspunktet for Château Vieux Moulin er de lokale druesorter; Carignan, Grenache, Syrah, Mouvèdre samt Cabernet Sauvignon i enkelte af cuvéerne. Stilmæssigt fremstiller Alexandre koncentrerede og varme vine af høj kvalitet, fremkommet ved at reducere høstudbytterne til under 30 hl/ha, hvilket er yderst lidt sammenholdt med normen for regionen. Alle vine gæres ved hjælp af naturgær, og i de senere år har Alexandre også kastet sig over fremstilling af ganske interessante naturvine.
Fra <a href="/sog/?q=Languedoc-Roussillon">languedoc-roussillon</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt