Viña Mayor Crianza 2020

Spanien
Spanien
Castilla y León
Ribera del Duero
  • James Suckling
    2020
    2020
    90 Point
  • Vinbladet
    2019
    2019
  • VinAvisen
    2019
    2019

Kompleks, fyldig og frisk rødvin med tydelig smag af røde og mørke bær skabt af en af Spaniens absolutte største stjerner. Smuk, dyb og meget mørk rødvin.

Læs mere
  • James Suckling
    2020
    2020
    90 Point
  • Vinbladet
    2019
    2019
  • VinAvisen
    2019
    2019

Kompleks, fyldig og frisk rødvin med tydelig smag af røde og mørke bær skabt af en af Spaniens absolutte største stjerner. Smuk, dyb og meget mørk rødvin.

Læs mere
  • Sustainable
Spar 37%
Crianza 2020

Før 189 kr.

119
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Grill og barbecue
Gris
Italiensk mad
Mørkt fjerkræ
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Figen

Figen

Cedertræ

Cedertræ

Tobak

Tobak

Dild

Dild

Blåbær

Blåbær

Lakrids

Lakrids

Druer
Tempranillo

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Dobbelt guldvindende Tempranillo

Viña Mayor Crianza har gennem årene fået en fantastisk modtagelse. De seneste årgange er hædret med høje ratings og imponerende guldmedaljer. Den seneste årgang er blevet hædret med hele to guldmedaljer fra Gilbert & Gailard og Bacchus. Med Viña Mayors lækre Crianza får du en krydret og fyldig rødvin med et bredt smagsbillede, der byder på mørke bær, krydderier kaffetoner.

Viña Mayor – fra Spaniens første kvindelige Master of Wine!

Viña Mayor ligger i det spændende Ribera del Duero-distrikt, der hen over de seneste år har fået status af det mest innovative vindistrikt i Spanien. Det er et område, der af mange internationale vineksperter er udråbt til den kommende stjerne inden for spansk vinproduktion. Det er herfra landets næste stjernevine forventes at komme – og flere er allerede godt på vej mod stjernestatus.

Og Viña Mayor er bestemt en af stjernerne. Vinhuset blev grundlagt tilbage i 1986 med en klar vision; at skabe vine der udtrykker nutidens Ribera del Duero med alle de fantastiske egenskaber området har, kombineret med de stolte vintraditioner, der har lagt grund for Ribera del Duero.

I fronten finder vi en af Spaniens absolutte up-coming stjerner, nemlig den kvindelige Winemaker Almudena Alberca. Som teknisk direktør for vinhuset siden 2015 er hendes ambition at løfte kvaliteten til en ny kaliber men samtidig bibeholde vinenes brede og populære appel. Almudena er udråbt til en af de bedste Winemakere i Spanien, og hun kan samtidig bryste sig af være den første kvindelige spanske Master of Wine. Master of Wine er den mest prestigiøse vintitel i verden. Der findes kun 370 personer i hele verden med denne fornemme titel, og endnu ingen i Danmark.

Forrygende smagsoplevelse

Viña Mayor Crianza er en smuk, dyb og meget mørk, rubinrød rødvin skabt af den spanske nationaldrue Tempranillo – eller Tinta del País, som den også kaldes nogle steder i Ribera del Duero-distriktet.

Viña Mayor Crianza er blevet kælet for, lige fra druerne blev dannet på vinstokkene, og til den er hældt på flaske og det kan smages. Vinen dufter af røde og mørke frugter blandet med lette duftnoter af toast. Disse duftnoter stammer fra vinens 12 måneders lagring på franske eller amerikanske egetræsfade.

Når du smager på vinen, mødes du af en frisk, saftig frugtsmag med tydelig syre og smagsnoter fra fadlagringen. Gemmer du vinen nogle år mildnes syren, så frugtsmagen træder tydeligere frem.

Eftersmagen er fyldig med masser af frugt og smagsnoter fra fadlagringen. Perfekt til både italiensk, fransk og asiatisk mad.

Perfekt til landkøkken og modne oste

Vinens friskhed gør den velegnet til retter med rødt kød og stuvninger fra både det italienske, franske og danske landkøkken.

Vinen er også velegnet til asiatiske retter med and eller andet mørkt fjerkræ, ligesom den passer godt til de mere modne oste på ostebordet.

Læs hele beskrivelsen
H - Vina-Mayor-wide-8-2_Edit.jpg
Produceret af Viña Mayor
Viña Mayor ligger i det spændende Ribera del Duero-distrikt, der hen over de seneste år har fået status af det mest innovative vindistrikt i Spanien. Viña Mayor er bestemt en af stjernerne fra området. Grundlagt tilbage i 1986 med en klar vision; at skabe vine der udtrykker nutidens Ribera del Duero med alle de fantastiske egenskaber området har kombineret med de stolte vintraditioner der har lagt grund for Ribera del Duero. I fronten finder vi en af Spaniens absolutte up-coming stjerner, nemlig den kvindelige Winemaker Almudena Alberca. Som teknisk direktør for vinhuset, siden 2015, er hendes ambition at løfte kvaliteten til en ny kaliber men samtidig bibeholde vinenes brede og populære appel. Almudena er udråbt til en af de bedste Winemakere i Spanien og hun kan samtidig bryste sig af være den første kvindelige spanske Master of Wine. Master of Wine er den mest prestigiøse vintitel i verden. Der findes kun 370 personer i hele verden med denne fornemme titel, og endnu ingen i Danmark.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra castilla y león området i Spanien
Ribera del Duero er et af Spaniens bedste vindistrikter og også et af de mest trendy, mest interessante og i nyere tid mest omtalte. Herfra kommer Spaniens store, ikoniske vine som f.eks. Vega Sicilia, Aalto, Pesquera og danske Peter Sissecks Pingus. Men ud over sådanne imposante vine, er de mest basale vine herfra også af tårnhøj kvalitet i moderne stil med frugten, frem for fadet i front. Vi befinder os på det centralspanske højlandsplateau i fastlandsklima præget af meget kolde vintre og meget varme somre. Ribera del Duero var et af de områder, der ikke blev angrebet af phylloxera under den altødelæggende vinlus-epedemi i 1800 tallet. Derfor står nogle af Europas ældste vinstokke i Ribera del Duero. Det er hovedsaligt Tempranillo, der dyrkes samt en mindre andel af Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec og Garnacha ( Grenache ). Ribera del Duero fik DO-status i 1982.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt