Viña Pomal Gran Reserva 2015

Spanien
Spanien
Rioja
Alta
  • Bacchus
    2014
    2014
    Guld
  • James Suckling
    2014
    2014
    94 Point
  • Spritnyt
    2014
    2014
    92 Point

Seriøs klassisk Rioja stil, flot afrundet, smidig og lang raffineret eftersmag. Noter af røde bær, kaffe, vanille og lidt sød lakrids.

Læs mere
  • Bacchus
    2014
    2014
    Guld
  • James Suckling
    2014
    2014
    94 Point
  • Spritnyt
    2014
    2014
    92 Point

Seriøs klassisk Rioja stil, flot afrundet, smidig og lang raffineret eftersmag. Noter af røde bær, kaffe, vanille og lidt sød lakrids.

Læs mere
    Gran Reserva 2015
    299
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Kalv
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Ost
    Tapas

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Viña Pomal udtrykker de fineste traditioner for vinmager i Rioja. På ren Tempranillo-drue repræsenterer Viña Pomal Gran Reserva klassisk veltillavet Rioja stil som bl.a. betyder 24 måneder på amerikanske egetræsfade. Med Gran Reserva status har vinen lagret tre år på flaske. Det giver den umiskendelige indbydende duft og smag af vanille og ristede kaffebønner. Det giver adstadig, flot vin med rene, intense aromaer af fin, rød frugt hvirvlet ind i tobak, trøffel og et snert af kokos. Det er tydeligt, at den lange lagring her har gjort sit til vin der er afrundet, smidig og fyldig. Lang, seriøs eftersmag, som udfolder endnu et niveau af vinen, denne gang med tørrede krydderier, igen lidt tobak, vanille og sød lakrids.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Bodeagas Bilbainas - wide - 1_Edit.jpg
    Produceret af Bodegas Bilbaínas
    Bodegas Bilbaínas er grundlagt i 1859, hvor franskmanden Savignon Frères etablerede sig i Haro. Baggrunden for at etablere sig i Rioja var vinlusens hærgen i Frankrig. I 1901 solgte Frères sit livsværk til en gruppe entreprenører fra Bilbao. I 1997 overtog Codorníu gruppen Bilbaínas. Bodegas Bilbaínas er en af de ældste bodegaer i Rioja. Det mest prestigefyldte område i DOC klassifikationen er Rioja Alta og med sine 250 ha er Bodegas Bilbaínas blandt de største jordbesiddere. Efter Codorníu gruppen overtog huset i 1997 er der sket store investeringer, både i vinmarkerne og i de tekniske installationer, hvilket har bragt vinhuset på en mere moderne kurs. Bodegas Bilbaínas ejer 250 ha vinmarker omkring byerne Haro og Villabella i Rioja Alta.
    Fra <a href="/sog/?q=Rioja">rioja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra rioja området i Spanien
    Rioja, Spaniens mest berømte vinområde og vel det område der for længst har sikret de spanske Tempranillo-vine en permanent plads blandt verdens mest kendte og elskede vine. Rioja ligger i den aller nordligste del af Spanien og dækker et område der er ca. 100 km. langt og ca 40 km. bredt. I Rioja er klimaet fugtigt og frodigt med hårde vintre og varme somre. Disse klimatiske forhold giver vinene deres helt egen karakter. Distriktet er opdelt i 3 områder, også repræsenterende lidt hver sin stil, nemlig Rioja Alavesa, Rioja Alta og Rioja Baja.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt