Weingut Heitlinger Pinot Noir 2019

Tyskland
Tyskland
Baden
  • Gastromand
    2018
    2018
  • VinAvisen
    2018
    2018
  • VinAvisen
    2017
    2017

Frisk, frugtdrevet og slank Pinot Noir med enorm elegance og feminin fylde. Smuk struktur, der på forbilledlig vis binder den klassiske Pinot Noir-frugt sammen med en flot, livlig syre.

Læs mere
  • Gastromand
    2018
    2018
  • VinAvisen
    2018
    2018
  • VinAvisen
    2017
    2017

Frisk, frugtdrevet og slank Pinot Noir med enorm elegance og feminin fylde. Smuk struktur, der på forbilledlig vis binder den klassiske Pinot Noir-frugt sammen med en flot, livlig syre.

Læs mere
  • Ecological
Spar 40%
Pinot Noir 2019

Før 199 kr.

119
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fed fisk
Gris
Kalv
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Heitlinger Pinot Noir er en frisk, frugtdrevet og slank rødvin med enorm elegance og feminin fylde. Smuk struktur, der på forbilledlig vis binder den klassiske Pinot Noir-frugt sammen med en flot, livlig syre. En delikat, økologisk smagsoplevelse!

Store talenter med respekt for naturen

Det økologiske vinhus Heitlinger skaber deres vine med stor respekt for biodiversiteten i vinmarken for at sikre sunde kvalitetsvine. Heitlinger ligger idyllisk placeret i Kraichgau i Baden. Klimaet her har de ideelle betingelser for dyrkning af Pinot-sorterne, hvorfor Baden også kaldes "Tysklands Bourgogne". Baden kendes dog også for sine fantastiske hvidvine, som kan udfordre de ikoniske hvidvine fra naboen Alsace. Jordbunden i Kraichgau er rig på kalksten, farvet mergel og løss, hvilket giver vinene en frugtrig og charmerende mineralsk karakter.

Vinene viser med al tydelighed det store talent, der ligger bag Heitlinger. Vinhusets talentfulde vinmager Claus Burmeister er en lysende stjerne i den tyske vinverden og med stortalentet Pierre Millemann som konsulterende ønolog, kunne man næsten ikke forestille sig et bedre hold.

Tysk Pinot Noir-elegance

Heitlinger Pinot Noir er et smukt pragteksemplar på den tyske Spätburgunder-stil, der viser Pinot Noir-druen fra sin rene og stilfulde side. Druerne til vinen håndplukkes og sorteres nøje, så kun de modne, spændstige bær finder vej til vinkælderen. Resultatet er en forfriskende og elegant vin med et væld af røde bær med krydrede jordtoner i bouqueten. Delikat og stilren i smagen med fine afdæmpede kirsebær og solbær og en god mineralitet, flot feminin fylde og en klar, læskende tørhed. En utrolig livlig rødvin, der folder sig flot ud, når den serveres til den kølige side, gerne omkring 10 grader.

Perfekt til smørstegt hvid fisk

Heitlinger Pinot Noir er den oplagte ledsager til smørstegt hvid fisk og kødretter af fx kalv og fjerkræ. Med sin lette krop og frugtflotte smag, kan vinen også med fordel nydes i godt selskab uden mad.

Læs hele beskrivelsen
H - Weingut - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Weingut Heitlinger
Weingut Heitlinger tæller blandt Tysklands største økologiske vinproducenter. Vingården ligger idyllisk placeret i området Kraichgau i Baden – Tysklands sydligste vinregion. Baden er med sin varme, sydlige beliggenhed kendt som Tysklands "Bourgogne", fordi klimaet her har de ideelle betingelser for dyrkning af Pinot-sorterne. Baden kendes dog også for sine fantastiske hvidvine, som kan udfordre de ikoniske hvidvine fra naboen Alsace. Baden anses i dag for en af Europas bedste vinadresser og stjernerne her er Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc og Pinot Gris. Jordbunden i Kraichgau er rig på kalksten, farvet mergel og løss, der giver vinene en frugtrig og mineralsk karakter. Vinhusets vinmager, Claus Burmeister, er et stort talent i Tyskland. Burmeister er blevet tildelt VDP-status, som kun tildeles de allerbedste tyske vinproducenter på tværs af de i alt 13 vinregioner. Heitlingers konsulterende ønolog, Pierre Millemann, er en af vinverdens store stjerner, som også er konsulent hos Domaine de la Romanée-Conti – verdens formentlig mest eftertragtede vinejendom. Med dette stjernehold bag sig, er Heitlinger med al tydelighed et vinhus på vej op.
Fra <a href="/sog/?q=Baden">baden</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra baden området i Tyskland
Baden er den sydligste af Tysklands 13 vinregioner, og strækker sig vertikalt 400 km ned langs Frankrigs østlige grænse mod Schweiz. Baden har i takt med de seneste 25 års klimaændringer, der har hævet gennemsnitstemperaturerne, udviklet sig til Tysklands pendant til Bourgogne – primært via deres herlige vine fremstillet på Pinot Noir/Spätburgunder-druen. Den passende sammenligning skyldes ikke blot de ændrede klimabetingelser, men også det faktum, at mange af de beplantede vinstokke er indkøbt på burgundiske planteskoler, hvilket blot understreger slægtskabet yderligere.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt