Zenato Amarone della Valpolicella Classico - Halvflaske 2018
Italien
Veneto
Zenatos Amarone har en fabelagtig intensitet, nuancerigdom og dybde. Sorte kirsebær og blommer, chokolade, tobak, læder og kanel er nogle af de fremtrædende elementer. Vinen udgør næsten et måltid i sig selv, men kan snildt ledsage selv den kraftigste kødret.
Læs mereZenatos Amarone har en fabelagtig intensitet, nuancerigdom og dybde. Sorte kirsebær og blommer, chokolade, tobak, læder og kanel er nogle af de fremtrædende elementer. Vinen udgør næsten et måltid i sig selv, men kan snildt ledsage selv den kraftigste kødret.
Læs mere
285
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær
Kanel
Chokolade
Mandel
Blåbær
Brombær
Figen
Sort peber
Skovbær
Varme krydderier
Druer
Corvina
Rondinella
Oseleta
Croatina
Beskrivelse
Selvom Amarone stødt og sikkert har tilkæmpet sig en podieplads, som én af Italiens bedste vine, adskiller den sig alligevel markant fra feltets øvrige topvine; Barolo og Brunello. Nok er Amarone fremstillet af flere druesorter end blot en enkelt, men den altafgørende forskel ligger i, at druerne tørrer inden presning. I traditionel henseende fremstilles Amarone på druerne Corvina, Rondinella og Molinara. Men flere progressive producenter, herunder Zenato, anvender i stigende grad historiske druer som Oseleta og Croatina, der bidrager med hhv. tannin og struktur, og ungdommelig frugtfriskhed. Druerne til Zenatos Amarone håndhøstes i slutningen af oktober, fra deres marker i Sant’Ambrogio, hvor de kalkholdige jordbundsforhold også byder på moræneler og klippefragmenter. Drueklaserne selekteres grundigt, og kun de allerbedste ligges skånsomt i trækasser, og stilles i et ventileret lokale på vingården, hvor de tørrer i 3-4 måneder for dermed at nedbringe vandindholdet og koncentrere aromastofferne i druerne. Omkring februar, hvor druerne nærmer sig rosin-stadiet, presses druerne og gærer i 15-20 dage ved 23-25 grader. Herefter lagrer vinen i 36 måneder i egefade inden aftapning. Det forpligter selvsagt at være medlem af Le famiglie dell'amarone d'arte, men Zenatos Amarone er typisk også at finde blandt området absolut bedste. Vinen her er da også et pragteksemplar, med en fabelagtig intensitet, nuancerigdom og dybde. Sorte kirsebær og blommer, chokolade, tobak, læder og kanel er nogle af de fremtrædende elementer. Zenatos Amarone udgør næsten et måltid i sig selv, men kan snildt ledsage selv den kraftigste kødret.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Zenato
Zenatos hjerte og sjæl ligger i de smukke landskaber, der strækker sig fra San Benedetto di Lugana, ved Gardasøens sydlige ende, over mod Valpolicella i de blidt durvende bakker nord for Verona. Centralt for de i alt 75 hektarer vinmarker er Zenatos to ejendomme; Santa Cristina i Lugana, der er ideel for dyrkning af Trebbiano-druen, og Costalunga i Valpolicella, der er hjemsted for Veneto-regionens mest berømte vin, Amarone.