Zenato Amarone della Valpolicella Classico - Halvflaske 2018

Italien
Italien
Veneto

Zenatos Amarone har en fabelagtig intensitet, nuancerigdom og dybde. Sorte kirsebær og blommer, chokolade, tobak, læder og kanel er nogle af de fremtrædende elementer. Vinen udgør næsten et måltid i sig selv, men kan snildt ledsage selv den kraftigste kødret.

Læs mere

Zenatos Amarone har en fabelagtig intensitet, nuancerigdom og dybde. Sorte kirsebær og blommer, chokolade, tobak, læder og kanel er nogle af de fremtrædende elementer. Vinen udgør næsten et måltid i sig selv, men kan snildt ledsage selv den kraftigste kødret.

Læs mere
    Amarone della Valpolicella Classico - Halvflaske 2018
    285
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Kanel

    Kanel

    Chokolade

    Chokolade

    Mandel

    Mandel

    Blåbær

    Blåbær

    Brombær

    Brombær

    Figen

    Figen

    Sort peber

    Sort peber

    Skovbær

    Skovbær

    Varme krydderier

    Varme krydderier

    Druer
    Corvina
    Rondinella
    Oseleta
    Croatina

    Beskrivelse

    Selvom Amarone stødt og sikkert har tilkæmpet sig en podieplads, som én af Italiens bedste vine, adskiller den sig alligevel markant fra feltets øvrige topvine; Barolo og Brunello. Nok er Amarone fremstillet af flere druesorter end blot en enkelt, men den altafgørende forskel ligger i, at druerne tørrer inden presning. I traditionel henseende fremstilles Amarone på druerne Corvina, Rondinella og Molinara. Men flere progressive producenter, herunder Zenato, anvender i stigende grad historiske druer som Oseleta og Croatina, der bidrager med hhv. tannin og struktur, og ungdommelig frugtfriskhed. Druerne til Zenatos Amarone håndhøstes i slutningen af oktober, fra deres marker i Sant’Ambrogio, hvor de kalkholdige jordbundsforhold også byder på moræneler og klippefragmenter. Drueklaserne selekteres grundigt, og kun de allerbedste ligges skånsomt i trækasser, og stilles i et ventileret lokale på vingården, hvor de tørrer i 3-4 måneder for dermed at nedbringe vandindholdet og koncentrere aromastofferne i druerne. Omkring februar, hvor druerne nærmer sig rosin-stadiet, presses druerne og gærer i 15-20 dage ved 23-25 grader. Herefter lagrer vinen i 36 måneder i egefade inden aftapning. Det forpligter selvsagt at være medlem af Le famiglie dell'amarone d'arte, men Zenatos Amarone er typisk også at finde blandt området absolut bedste. Vinen her er da også et pragteksemplar, med en fabelagtig intensitet, nuancerigdom og dybde. Sorte kirsebær og blommer, chokolade, tobak, læder og kanel er nogle af de fremtrædende elementer. Zenatos Amarone udgør næsten et måltid i sig selv, men kan snildt ledsage selv den kraftigste kødret.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Zenato - wide - 6_Edit.jpg
    Produceret af Zenato
    Zenatos hjerte og sjæl ligger i de smukke landskaber, der strækker sig fra San Benedetto di Lugana, ved Gardasøens sydlige ende, over mod Valpolicella i de blidt durvende bakker nord for Verona. Centralt for de i alt 75 hektarer vinmarker er Zenatos to ejendomme; Santa Cristina i Lugana, der er ideel for dyrkning af Trebbiano-druen, og Costalunga i Valpolicella, der er hjemsted for Veneto-regionens mest berømte vin, Amarone.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt