Alto Sur Malbec Rosé 2023

Argentina
Argentina
Mendoza
Tupungato
  • James Suckling
    2021
    2021
    90 Point
  • James Suckling
    2020
    2020
    90 Point
  • James Suckling
    2018
    2018
    90 Point

Indbydende, hindbærfarvet og super aromatisk rosévin. Blød og rund og med flotte smagsnuancer af blåbær, blomme og kirsebær.

Læs mere
  • James Suckling
    2021
    2021
    90 Point
  • James Suckling
    2020
    2020
    90 Point
  • James Suckling
    2018
    2018
    90 Point

Indbydende, hindbærfarvet og super aromatisk rosévin. Blød og rund og med flotte smagsnuancer af blåbær, blomme og kirsebær.

Læs mere
  • Ecological
Malbec Rosé 2023
135
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Vegetariske retter
Smagsnoter
Blomme

Blomme

Solbær

Solbær

Druer
Malbec

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Frisk og frugtrig rosévin fra ”højt oppe syd på” som navnet Altosur betyder. Navnet henviser til området, Tupungato i Argentina, hvor druerne dyrkes i 1200 meters højde. De store temperaturforskelle mellem dag og nat giver en langsom druemodning som giver meget elegante og komplekse vine. Vinen er fremstillet udelukkende på Malbec-druer, der håndplukkes i i slutningen af februar. Inden druerne presses sorteres de en ekstra gang for at være helt sikre på at kun sunde druer kommer med i gæringstanken. Selve gæringer sker ved ”maceration”, dvs. at druerne kommes hele i en tryktank og gæringen begynder inde i selve druen, som der derved ”springer” og den egentlige gæring går i gang. Fordelen ved macerationsteknikken er at vinen får mange aromastoffer og ikke bitterhed (tanin) fra druens kerner. Når den ønskede farve er opnået - efter ca. 24 -36 timer, fyldes mosten på temperaturkontrollerede rustfrie ståltanke og selve gæringen sættes i gang. Resultatet er en kraftfuld, meget aromatisk rosévin med en smuk og indbydende hindbærfarve, i smagen findes nuancer af blåbær, blomme og kirsebær. Den fremstår blød og rund og er oplagt til sommerens lette retter.
Læs hele beskrivelsen
H - Finca-Sophenia-wide- 3_Edit.jpg
Produceret af Finca Sophenia
Finca SOPHENIA er et af Argentinas mest anerkendte vinhuse, som med dets topvine repræsenterer absolut topkvalitet. Druerne bliver dyrket i 1200 meters højde i Andesbjergene, hvilket har været medvirkende til, at vinene populært bliver kaldt "Wines From the Sky". Højderne, hvor vinene bliver dyrket i, har sammen med druen Malbec øremærket de argentinske vine generelt. Roberto Luka, ophavsmand og hovedaktionær i Finca SOPHENIA, er en meget anerkendt profil i vinverdenen med sin baggrund som tidl. direktør for et af Argentinas største vineksportfirmaer og som ”President of Wines of Argentina”. Han og Gustavo Benvenuto grundlagde Finca SOPHENIA i 1997 og opkaldte det efter deres respektive døtres navne, således er navnet Finca SOPHENIA en sammensætning af de to pigenavne Sophia og Eugenia. Pigerne har kendt hinanden siden barndom og er i dag begge beskæftiget i Finca SOPHENIA. Det er bl.a. den verdenskendte vinkonsulent Michel Rolland der har ansvaret for vinene, som regnes blandt Argentinas bedste og som har høstet mange internationale priser.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt