Boutinot Côtes de Rhône Rosé - Les Cerisiers 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Côtes du Rhône
  • James Suckling
    2022
    2022
    90 Points
  • Sommelier Wine Awards
    2016
    2016
    Sølv
  • Decanter Wine Awards
    2016
    2016
    Bronze

Saftig sydfransk delikatesse! Denne sprøde rosé har en flot rødmende kulør og en elegant og forførende smag. Præcis som en sydfransk rosévin skal være.

Læs mere
  • James Suckling
    2022
    2022
    90 Points
  • Sommelier Wine Awards
    2016
    2016
    Sølv
  • Decanter Wine Awards
    2016
    2016
    Bronze

Saftig sydfransk delikatesse! Denne sprøde rosé har en flot rødmende kulør og en elegant og forførende smag. Præcis som en sydfransk rosévin skal være.

Læs mere
    Côtes de Rhône Rosé - Les Cerisiers 2022
    139
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Ost
    Skaldyr
    Tapas
    Smagsnoter
    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Ribs

    Ribs

    Kirsebær

    Kirsebær

    Grønt æble

    Grønt æble

    Druer
    Grenache Gris
    Grenache
    Cinsault

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Forførende rosévin på klassiske, sydfranske druer. Fantastisk frokostvin, nænsom, blid og sprød – lige præcis som en sydfransk rosévin skal være. Farven er elegant rødmende som nykogte krabbeklør. Det er Grenache Gris der her er brugt til at skabe det saftige, delikate touch, Grenache Noir bidrager med dybde og volumen og Cinsault giver den det typiske Provencalske i stil og finish. Vinen har høstet utallige medaljer og gode anmeldelser gennem årene. Årgang 2018 beskrev den begejstrede anmelder hos Gastromand som: "Yderst sart og lys rosé. Subtil, balanceret og flot vin til fx sprængt hønsekød."

    Læs hele beskrivelsen
    TOP- Boutinot - wide - 6_Edit.jpg
    Produceret af Boutinot
    Boutinot etablerede sig i Rhône i 1980. Filosofien for vinhuset er at skabe gode vine – vine der er drikkemodne, når de bliver frigivet, men som også udvikler sig med årene, vine som er skabt til at nyde i selskab med god mad og som formidler deres eget terroir. Vine der i smag og duft fortæller os om det sted i verden vinstokken har stået. Om hvordan og hvor mange timer solen har varmet og modnet frugten. Om regnvejr og nattekulde. Om havets indflydelse. Om hvilke insekter der har summet i marken og levet i jorden under planten. Om menneskehænderne, der nænsomt har adskilt klaser fra stok tidligt om morgenen, mens druerne er kølige. Filosofien bag dette vinforetagende er, at god vin bliver til med tålmodighed og passion. Processen fra drue til flaske er præget af omstændighed, hvor mennesket griber mindst muligt ind i naturens rigdom. Formålet er at lave vine, der skaber glæde når de nydes i godt selskab og som understreger god gastronomi – dette er det simple etos for Boutinot, og det kommer ganske klart til udtryk, når man smager på vinene.
    Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra rhône området i Frankrig
    Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt