Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Ost
Skaldyr
Tapas
Smagsnoter

Hindbær

Ribs

Kirsebær

Grønt æble

Honning

Blomme

Jordbær

Tørrede urter
Druer
Cinsault
Grenache
Grenache Gris

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Forførende rosévin på klassiske, sydfranske druer. Fantastisk frokostvin, nænsom, blid og sprød – lige præcis som en sydfransk rosévin skal være. Farven er elegant rødmende som nykogte krabbeklør. Det er Grenache Gris der her er brugt til at skabe det saftige, delikate touch, Grenache Noir bidrager med dybde og volumen og Cinsault giver den det typiske Provencalske i stil og finish. Vinen har høstet utallige medaljer og gode anmeldelser gennem årene. Årgang 2018 beskrev den begejstrede anmelder hos Gastromand som: "Yderst sart og lys rosé. Subtil, balanceret og flot vin til fx sprængt hønsekød."
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Boutinot
Boutinot etablerede sig i Rhône i 1980. Filosofien for vinhuset er at skabe gode vine – vine der er drikkemodne, når de bliver frigivet, men som også udvikler sig med årene, vine som er skabt til at nyde i selskab med god mad og som formidler deres eget terroir. Vine der i smag og duft fortæller os om det sted i verden vinstokken har stået. Om hvordan og hvor mange timer solen har varmet og modnet frugten. Om regnvejr og nattekulde. Om havets indflydelse. Om hvilke insekter der har summet i marken og levet i jorden under planten. Om menneskehænderne, der nænsomt har adskilt klaser fra stok tidligt om morgenen, mens druerne er kølige.
Filosofien bag dette vinforetagende er, at god vin bliver til med tålmodighed og passion. Processen fra drue til flaske er præget af omstændighed, hvor mennesket griber mindst muligt ind i naturens rigdom. Formålet er at lave vine, der skaber glæde når de nydes i godt selskab og som understreger god gastronomi – dette er det simple etos for Boutinot, og det kommer ganske klart til udtryk, når man smager på vinene.