Château D'Esclans Les Clans 2021

Frankrig
Frankrig
Provence
 • Matthew Jukes
  2021
  2021
  19/20
 • James Suckling
  2021
  2021
  94 Point

Elegant, fyldig, fokuseret og sofistikeret rosé med pikante påmindelser af røde druer, krydrede æbler og en fin mineralitet, der giver en utrolig smagsrigdom og en lang, tør finish.

Læs mere
 • Matthew Jukes
  2021
  2021
  19/20
 • James Suckling
  2021
  2021
  94 Point

Elegant, fyldig, fokuseret og sofistikeret rosé med pikante påmindelser af røde druer, krydrede æbler og en fin mineralitet, der giver en utrolig smagsrigdom og en lang, tør finish.

Læs mere
  Les Clans 2021
  599
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Fed fisk
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Nordisk køkken
  Østers
  Skaldyr
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Blåbær

  Blåbær

  Druer
  Grenache
  Vermentino
  Syrah

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Les Clans er den ene af Château d’Esclans to topvine og en sofistikeret rosévin, der fortryller dine sanser. Der er tale om en provencalsk rosévin, men slet ikke som vi kender den. Les Clans har fået fantastiske internationale ratings gennem årene.

  Livlig, forførende og fortryllende

  Les Clans er en generøs rosévin, der udfolder sig livligt og med eminent dybde. Vinen har en hypnotisk duft af brioche med noter af lette sommerfrugter som jordbær, fersken og papaya. Elegant, fyldig, fokuseret og saftig i smagen med pikante påmindelser af spillevende røde druer, krydrede æbler og med en fin mineralitet, der giver en utrolig smagsrigdom og en lang, tør finish.

  Kompleks Bourgogne-stil

  Vinen er lavet på Grenache, Rolle og Syrah, der kommer fra op til 80 år gamle vinstokke på husets bedste marker. Druerne plukkes fra solopgang til middagstid for at sikre friskheden i druerne. 10% af druerne presses nænsomt, mens 90% af druesaften opnås gennem fritløbende most. Her får druernes egen vægt de nederste i karet til at briste og frigive mosten. Vinen fadlagres herefter i ti måneder, hvilket er med til at give rosévinen en kompleksitet, som vi kender den fra hvidvinene fra Bourgognes Guldkyst.

  Perfekt til fed fisk og skaldyr

  Les Clans er med sin kompleksitet en udsøgt ledsager til fed fisk, skaldyr og lette sommersalater.

  Om årgang 2020:

  "Very perfumed with sliced strawberry, crushed stone, cement and some dried flowers. Medium body and a fine, linear palate with licorice and slate. Complex and subtle. Tight, lingering finish with peaches and cream." – James Suckling

   

  Læs hele beskrivelsen
  H - Chateau-D'Esclans - wide - 6_Edit.jpg
  Produceret af Château d'Esclans
  Manden i pink, kongen af rosé, manden bag verdens mest solgte high-end rosévin. Kært barn har mange navne, men når det kommer til kvalitetsrosé og den revolution, der har været inden for denne elegante type af vin, findes der kun ét. Sacha Lichine voksede op i en af de mest indflydelsesrige vinfamilier i Bordeaux som søn af den berømte og betydningsfulde Alexis Lichine. Men hans drøm lå i Provence. Han havde en vision om at kombinere sin store vinerfaring med drømmen om at skabe en rosé, der kunne måle sig i kvalitet med de mest eksklusive Champagner. Det var udgangspunktet, da han satte sig for at skabe verdens mest eftertragtede rosévin i samarbejde med en af de mest anerkendte vinmagere Patrick Léon, tidligere ansvarlig direktør for det velansete Bordeaux-hus Mouton Rothschild. I 2006 købte Sacha Lichine Château d’Esclans. Den første rosévin, der blev frigivet, var Whispering Angel, som hurtigt blev den største vinsucces i nyere tid, og som i dag sælges i mere end 100 lande. Udover at have verdens mest populære rosé i sortimentet, har Château d'Esclans også verdens dyreste. Château d’Esclans ligger nord for jet-set-paradiset Saint Tropez i La Motte i hjertet af Provence – rosévinens spirituelle hjemsted.
  Fra <a href="/sog/?q=Provence">provence</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra provence området i Frankrig
  Côtes du Provence er et 18.000 ha. stort område tæt på Middelhavet. Området er mest kendt for sine rosévine, men de største kvalitetsmæssige fremskridt sker på rødvine. De fremtrædende druer er Grenache, Cinsault, Mourvèdre og Carignan.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt