Château Léoube Rosé de Léoube - Magnum 2021

Frankrig
Frankrig
Provence
 • Concours Mondial de Bruxelles
  2020
  2020
  Guld
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  91 Point
 • Decanter
  2020
  2020
  Sølv

Elegant, lyserød økologisk drøm, hvis charme og elegance udfoldes slurk for slurk. Delikate aromaer af honning, bløde, røde frugter og mynte.

Læs mere
 • Concours Mondial de Bruxelles
  2020
  2020
  Guld
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  91 Point
 • Decanter
  2020
  2020
  Sølv

Elegant, lyserød økologisk drøm, hvis charme og elegance udfoldes slurk for slurk. Delikate aromaer af honning, bløde, røde frugter og mynte.

Læs mere
 • Ecological
Mængde
pris
Rosé de Léoube - Magnum 2021
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 475 kr.

299
kr. /stk
Spar i alt 1.056 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Fed fisk
Mager fisk
Skaldyr
Stærk krydret mad
Sushi
Smagsnoter
Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Ribs

Ribs

Kirsebær

Kirsebær

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Blåbær

Blåbær

Druer
Grenache
Cinsault
Syrah
Mourvèdre

Eksperternes vurdering

Winemakeren fortæller

Winemaker Romain Ott fra Château Léoube fortæller om den eksklusive Rosé de Léoube rosévin fra Provence.

Beskrivelse

Rosé de Léoube

Rosé de Léoube er en lyserød, økologisk drøm fra Château Léoube. Elegant snarere end kraftfuld – vinen lader sin charme og elegance udfolde sig slurk for slurk. De delikate aromaer afslører noter af honning og bløde, røde frugter, der udfolder sig i takt med, at vinen varmes op i munden.

Den umiskendelige duft af mynte er et særligt kendetegn for denne vin; som en af de krydderurter, der vokser vildt på vinmarkerne, bidrager den med med smag og aroma i den færdige vin. Selv havet, der ligger lige op ad vinmarkerne, har haft en finger med i spillet, hvad angår smagen af den færdige vin, herunder den appetitvækkende, let saltede finish i særdeleshed. Vinens helhedsindtryk er utrolig flot; Rosé de Léoube er meget helstøbt og harmonisk, frisk og meget nem at drikke. En ægte, raffineret provencalsk rosé.

Jordbunden

Druerne til denne skønne rosé-vin er dyrket i en blanding af skifer- og lerjord, der er karakteristisk for Château Léoubes jordbund. Nærheden til havet, den daglige havbrise og de kølige nætter er alt sammen faktorer, der giver det ideelle klima til vindyrkning og bidrager til den fantastiske kvalitet.

Vinifikation

Høsten af druerne foregår udelukkende ved håndkraft. Druerne transporteres direkte til vingården, hvor de presses med det samme. Udvindingen af saften er langsom og nænsom. Fermenteringen, både alkohol og malolaktisk, foregår i tanke af rustfrit stål. Aftapningen på flaske sker i foråret, når vinen er blevet klaret.

Perfekt til fisk

Denne skønne rosé-vin bør serveres afkølet – omkring 10–12 °C. Nyd den som aperitif, eller servér den til fisk, skaldyr, grillede grøntsager, krydrede retter og sushi. Også velegnet til desserter og ostebordet.

Læs hele beskrivelsen
H - Chateau - Leoube - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Château Léoube
Château Léoube Forestil dig at slå rod mellem havet og bakkerne med den fortryllende lyd af cikader i ørerne og duften af lavendel og århundrede gamle fyrretræer i næsen, mens du lulles i søvn af en blid middelhavsbrise. Ren nydelse – og præcis sådan, vinstokkene hos den prisvindende, økologisk certificerede vingård Château Léoube må have det. Vingårdens marker strækker sig over ikke færre end fire kilometer kystlinje i Cap Bénat i det sydligste Frankrig nær Saint Tropez – en åndeløst smuk beliggenhed, der da også er et af de smukkeste, fredede områder i Europa. Her passes druerne passes nænsomt og i harmoni med naturen. Uovertrufne økologiske vine Lord & Lady Bamford, der ejer Château Léoube har dyrket jorden efter økologiske principper i mere end 20 år. De har en bæredygtig tilgang til jorden og arbejder med sæsonernes naturlige rytme og biodynamiske principper i takt med månens cyklus. Resultatet er livlige og sprudlende, velafbalancerede vine, der reflekterer jordbunden, klimaet og vinmarkernes unikke placering smukt. Teorien er, at hvis man respekterer planternes balance, får man velafbalanceret frugt retur. Og skal man dømme efter, hvor flot både vinstokkene og oliventræerne hos Léoube står, er det en teori, der også holder i praksis.
Fra <a href="/sog/?q=Provence">provence</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra provence området i Frankrig
Côtes du Provence er et 18.000 ha. stort område tæt på Middelhavet. Området er mest kendt for sine rosévine, men de største kvalitetsmæssige fremskridt sker på rødvine. De fremtrædende druer er Grenache, Cinsault, Mourvèdre og Carignan.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt