Château Léoube Rosé de Léoube - Magnum 2021
Elegant, lyserød økologisk drøm, hvis charme og elegance udfoldes slurk for slurk. Delikate aromaer af honning, bløde, røde frugter og mynte.
Læs mereElegant, lyserød økologisk drøm, hvis charme og elegance udfoldes slurk for slurk. Delikate aromaer af honning, bløde, røde frugter og mynte.
Læs merepris

Før 475 kr.

Hindbær

Blomme

Jordbær

Tørrede urter

Ribs

Kirsebær

Grønt æble

Honning

Blåbær

Eksperternes vurdering
Winemaker Romain Ott fra Château Léoube fortæller om den eksklusive Rosé de Léoube rosévin fra Provence.
Beskrivelse
Rosé de Léoube
Rosé de Léoube er en lyserød, økologisk drøm fra Château Léoube. Elegant snarere end kraftfuld – vinen lader sin charme og elegance udfolde sig slurk for slurk. De delikate aromaer afslører noter af honning og bløde, røde frugter, der udfolder sig i takt med, at vinen varmes op i munden.
Den umiskendelige duft af mynte er et særligt kendetegn for denne vin; som en af de krydderurter, der vokser vildt på vinmarkerne, bidrager den med med smag og aroma i den færdige vin. Selv havet, der ligger lige op ad vinmarkerne, har haft en finger med i spillet, hvad angår smagen af den færdige vin, herunder den appetitvækkende, let saltede finish i særdeleshed. Vinens helhedsindtryk er utrolig flot; Rosé de Léoube er meget helstøbt og harmonisk, frisk og meget nem at drikke. En ægte, raffineret provencalsk rosé.
Jordbunden
Druerne til denne skønne rosé-vin er dyrket i en blanding af skifer- og lerjord, der er karakteristisk for Château Léoubes jordbund. Nærheden til havet, den daglige havbrise og de kølige nætter er alt sammen faktorer, der giver det ideelle klima til vindyrkning og bidrager til den fantastiske kvalitet.
Vinifikation
Høsten af druerne foregår udelukkende ved håndkraft. Druerne transporteres direkte til vingården, hvor de presses med det samme. Udvindingen af saften er langsom og nænsom. Fermenteringen, både alkohol og malolaktisk, foregår i tanke af rustfrit stål. Aftapningen på flaske sker i foråret, når vinen er blevet klaret.
Perfekt til fisk
Denne skønne rosé-vin bør serveres afkølet – omkring 10–12 °C. Nyd den som aperitif, eller servér den til fisk, skaldyr, grillede grøntsager, krydrede retter og sushi. Også velegnet til desserter og ostebordet.
