M. Chapoutier Tavel - Beaurevoir 2023
Frankrig
Rhône
Tavel
Kraftig og fyldig vin, der er dybere i både farve og smag end den typiske rosévin. Moden tør smag og flot bouquet af citrusfrugter og kirsebær.
Læs mereKraftig og fyldig vin, der er dybere i både farve og smag end den typiske rosévin. Moden tør smag og flot bouquet af citrusfrugter og kirsebær.
Læs mere
175
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Mager fisk
Skaldyr
Stærk krydret mad
Sushi
Smagsnoter
Hindbær
Ribs
Kirsebær
Grønt æble
Honning
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Blåbær
Druer
Cinsault
Grenache
Syrah
Beskrivelse
13 km nordøst for Avignon, i den sydlige Rhône-dal, ligger Tavel's vinmarker. Det er udelukkende rosé-vin, der har appellationen Tavel, der regnes for Frankrigs bedste rosé. Jordbunden består af kalk og rødt ler, og druesorten er næsten udelukkende Grenache. Grundet sit store indhold af alkohol har Tavel-vinen et længere liv end normalt for rosévine. Laksefarvet vin med en bouquet af modne druer, citrusfrugter og kirsebær. Vinen er dybere i både farve og smag end den typiske rosévin og gør sig i højere grad godt som madvin. Kraftig og fyldig med en moden tør smag.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.