Maison Louis Jadot Rosé 2023

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
  • VinAvisen
    2022
    2022
  • Gastromand
    2020
    2020
  • The International Wine Review
    2020
    2020
    90 Point

Delikat og elegant Bourgogne-rosé, med en fantastisk duft af friskplukkede røde hindbær og skovjordbær. Eksklusiv kvalitet fra Bourgogne-mesteren Louis Jadot.

Læs mere
  • VinAvisen
    2022
    2022
  • Gastromand
    2020
    2020
  • The International Wine Review
    2020
    2020
    90 Point

Delikat og elegant Bourgogne-rosé, med en fantastisk duft af friskplukkede røde hindbær og skovjordbær. Eksklusiv kvalitet fra Bourgogne-mesteren Louis Jadot.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Rosé 2023
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 199 kr.

    129
    kr. /stk
    Spar i alt 420 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Allround
    Aperitif
    Lyst fjerkræ
    Nordisk køkken
    Tapas
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Granatæble

    Granatæble

    Brombær

    Brombær

    Hindbær

    Hindbær

    Viol

    Viol

    Druer
    Gamay

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    En helt særlig Bourgogne-rosé

    Den flotte, pink Coteaux Bourguignons Rosé har en smuk pink farve og en duft, der nærmest springer op af glasset med solmodne hindbær, brombær og andre af sommerens friskplukkede bær fra have og skov. Næsen byder herudover på mineralske og fine florale noter. Smagen er tør, medium fyldig og rank med masser af delikate smagsnoter af sommerbær. Eftersmagen bringer den mineralske nerve fra jordbunden i Coteaux Bourguignons tydeligt frem. En absolut indsmigrende rosévin og en forfriskende smagsoplevelser med blid frugt.

    Coteaux Bourguignons Rosé

    Louis Jadot har skabt en helt særlig pink Bourgogne-rosé af Gamay-druen, der er dyrket i den særlige appellation Coteaux Bourguignons (tidligere kendt som Bourgogne Grand Ordinaire). Den smukke rosévin er delikat med flot elegance og en sprød, kompleks smag.

    Smagen af Bourgogne

    Druerne er dyrket på de meget ler- og kalkholdige jorde i den nordligste del af Bourgogne, samt på granitholdige jorde i Beaujolais-området syd for Bourgogne. Tilsammen skaber forskellene i jordbunden (terroir) fra de to dyrkningsområder en helt særlig rosévin i den tørre ende af skalaen. Lige som Louis Jadots øvrige vine er vinen skabt med minimal menneskelig indgriben i den naturlige udvikling som muligt. Resultatet er en ren, frisk smagsoplevelse med fine mineralske toner, der vidner om det terroir, druerne er dyrket i.

    Sommerens sikre valg

    Coteaux Bourguignons Rosé er en meget anvendelig rosévin, der kan bruges til en bredt spektrum af madretter. Den gør sig også fantastisk som en god sommer-rosé – så længe sådan en flaske nu kan vare på en varm sommerdag. Nyd den til alt lige fra grillede fiskeretter over lyst fjerkræ og pastaretter til salater.

    Læs hele beskrivelsen
    H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
    Produceret af Maison Louis Jadot
    Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt