Montgravet Pinot Noir Rosé 2022

Frankrig
Frankrig
Vin de Pays d'Oc

Skøn frugtdrevet rosé fra vidunderlige Sydfrankrig. Næsen er fuld af hindbær og jordbær, og den friske syre balanceres perfekt af den næsten cremede fylde.

Læs mere

Skøn frugtdrevet rosé fra vidunderlige Sydfrankrig. Næsen er fuld af hindbær og jordbær, og den friske syre balanceres perfekt af den næsten cremede fylde.

Læs mere
  Pinot Noir Rosé 2022
  105
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Allround
  Asiatisk mad
  Mager fisk
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Tranebær

  Tranebær

  Druer
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Læskende sydfransk rosé

  Skænk Montgravet Rosé i glasset, og tag med til Sydfrankrig. Denne frugtige og læskende rosé smager af sol og sommer og en afslappet livsstil, hvor en dukkert i havet afløses af et godt glas vin og samvær med gode venner i solen.

  Montgravet Rosé er et usædvanlig frisk og frugtigt eksemplar af en rosévin. Den sprudler af frugtige aromaer med hindbær og jordbær som de primære noter samt gavmilde strejf af roser og violer. Den bløde og cremede smag nærmest kalder på en slurk mere. Og endnu en …

  Druer og jordbund

  Pinot Noir-druerne til denne pink og frugtige rosévin er dyrket på skråningerne i vinregionen Languedoc. Navnet på vinen stammer fra bakkerne – ’mont’ – og de små sten – ’gravets’. Her trives druerne fortrinligt i det tempererede middelhavsklima, hvor de friske atlanterhavsvinde lægger en dæmper på de allervarmeste dage, og hvor nætternes kølighed medvirker til at give druerne deres karakteristiske sprøde friskhed.

  Fremstilling

  Druerne til Montgravet Pinot Noir Rosé høstes om natten, når temperaturen er lav. Herefter presses druerne straks under kontrollerede temperaturer. Alkoholfermenteringen sker i tanke af rustfrit stål ved lave temperaturer.

  Perfekt til lette retter

  Denne skønne rosévin er fantastisk til lette retter og til en dag i solen. Nyd den afkølet når som helst, hvor som helst; f.eks. til en lækker salat, retter med fisk eller krydrede, thai-inspirerede retter.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Vin de Pays d'Oc">vin de pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra vin de pays d'oc området i Frankrig
  Languedoc dækker over et kæmpemæssigt sydfransk område. Mod sydvest grænser det op til Roussillon og mod øst op til Provence og Rhône. Vinmæssigt kender vi typisk vinene herfra som Vin de Pays og Vin de Pays d'Oc og så sker der en del nytænkning inden for vin her i Languedoc. Her har været dyrket vin siden romertiden men det er også her, at gamle kvantitativt højtydende vinstokke rives op og erstattes af nye druesorter. De fleste vinmarker er ”naturligt økologiske”, om end mange ikke er certificerede økologiske. Klimaet her har bare, som i resten af Sydfrankrig, altid været så velegnet til vindyrkning, at de fleste former for kunstgødning er både ukendt og overflødigt. Der er et væld af druer i spil i vinene herfra, naturligvis de typiske sydfranske men også øvrige franske blå druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot samt spanske Macabeo - grønne druer er Chardonnay og Picpoul foruden de for området typiske Rousanne og Marsanne.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt