Patrick Uccelli 18 - Vino Rosato, Le Vin de Soif 2020

Italien
Italien
Vigneti delle Dolomiti
Salorno

Patrick Uccellis rosé bevæger sig et sted imellem rosé og lys rødvin. Vinen er læskende og byder på lyse røde bær, urter, cider, limeskal og sød te.

Læs mere

Patrick Uccellis rosé bevæger sig et sted imellem rosé og lys rødvin. Vinen er læskende og byder på lyse røde bær, urter, cider, limeskal og sød te.

Læs mere
  • Biodynamic
Spar 52%
18 - Vino Rosato, Le Vin de Soif 2020

Før 269 kr.

129
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Mager fisk
Skaldyr
Stærk krydret mad
Tapas
Vegetariske retter
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Tranebær

Tranebær

Druer
Pinot Nero
Prior
Schiava

Beskrivelse

Patrick Uccellis rosé bevæger sig et sted imellem rosé og lys rødvin. Vi er da også meget langt fra f.eks. klassisk Sydfransk rosé. Ingen årgang på flasken, men kigger man godt efter, kan man finde lotnummeret, der vil afsløre høståret. Vinen er for ”funky” til områdets vinlovgivning og derfor må den hverken bære områdets navn eller årgang. Det afholder heldigvis ikke Patrick fra at lave vinen, som er et blend af Prior, Schiava og ikke mindst Pinot Nero fra nogle af de yngre vinstokke på skråningerne. Som altid hersker det naturlige gær i kælderen, udelukkende vinificeret i små ståltanke og vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Vinen har en fantastisk rabarbersaft-agtig farve i glasset. Duften er pakket med lyse røde bær, urter, cider, limeskal og sød te. I smagen fornemmes en diskret tanninstruktur fra den lidt længere maceration, men samtidig er vinens frugtsyre og beskedne 11,5 alkohol med til at gøre vinen præcis så læskende, som man forventer. Genial vin til blandede snacks, tapas eller til en lidt mere simpel servering med stegt fisk og urter. Vinen bør serveres ved 8-10 grader og bør nydes indenfor 4-5 år fra høståret.
Læs hele beskrivelsen
H - img_0075_Edit.jpg
Produceret af Patrick Uccelli
I 1836 overtog Uccelli-familien den magiske Dornach-farm højt oppe i Dolomitterne. I dag er det Patrick Uccelli, der driver stedet med hans hustru og hele stedet er i dag biodynamisk (Demeter) certificeret. Man er selvforsynende med alt indenfor grøntsager, frugt, kød m.m., men det er vinen, der er det altoverskyggende fokus. Der er den dag i dag stadig mange af de gamle vinmarker, som man anlagde som terrasser på skråningerne i slutningen af 1800-tallet, som man dyrker. Druerne fra disse marker er nogle af de mest eftertragtede i området.
Fra <a href="/sog/?q=Vigneti delle Dolomiti">vigneti delle dolomiti</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
I Alto Adige er det italienske navn for Sydtyrol og er det smukke grænseområde mellem Østrig og Italien. 70 % af produktionen er klassificeret som DOC og ikke mindst betragtes hvidvinene her fra som nogle af Italiens bedste, typisk på Pinot Grigio, Gewürtztraminer, de røde vine lavet især på den lokale drue Schiava og Blauburgunder (Pinot Noir).

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt