Tommasi Rosé - Le Fornaci 2021

Italien
Italien
Veneto

Frisk og frugtrig rosévin med en næsten vibrerende syre, der henleder tankerne på citrusskal og pink grapefrugt. Vedholdende og harmonisk finish.

Læs mere

Frisk og frugtrig rosévin med en næsten vibrerende syre, der henleder tankerne på citrusskal og pink grapefrugt. Vedholdende og harmonisk finish.

Læs mere
    Rosé - Le Fornaci 2021
    149
    kr. /stk
    Passer godt til
    Allround
    Aperitif
    Asiatisk mad
    Italiensk mad
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Brombær

    Brombær

    Figen

    Figen

    Druer
    Rondinella
    Turbiana

    Beskrivelse

    Eksklusiv rosévin – en hyldest til Gardasøens bredder

    Le Fornaci Rosé er en eksklusiv rosévin, kun produceret i ganske beskedne mængder, der hylder Gardasøens frodige jordbund, dens druesorter, aromaer og smage. Vinen er et resultat af en nøje udvælgelse af druer – sorten Turbinia, der er ’hoveddruen’ i Lugana-området, og Rondinella, en oprindelig drue i Valpolicella. Vinens storhed er derudover resultatet af den særlige måde, mosten håndteres under vinifikationen.

    Smuk, frisk og sart lyserød

    Le Fornaci Rosé har en smuk, sart lyserød farve med lyse strejf a la rosenblade. Bouqueten er rig og fin med intense og lokkende aromaer af pink grapefrugt, ferskenblomster og skallen fra mandariner, flot suppleret af et mineralsk touch. Smagen er frisk, frugtrig og diskret med en næsten vibrerende syre, der henleder tankerne på citrusskal og pink grapefrugt. Finishen er både vedholdende og harmonisk – og kalder på endnu en slurk.

    Druer og vinifikation

    Denne skønne rosévin er fremstillet af 90% Turbinia-druer (en lokal klon af Trebbiano-druen) og 10% Rondinella-druer. Turbinia er høstet på vinhuset Le Fornacis vinmarker umiddelbart uden for Sirmione, mens Rondinella-druerne kommer fra en af Tommasi-familiens vinmarker ved Peschiera del Garda – et smukt møde mellem to af Gardasøens fortryllende bredder.

    Druerne udvælges nøje og høstes samtidig, hvorefter de bringes til vingården. Her presses de og macerer i en time – en vigtig proces, da det er denne fase af skindkontakt, der giver vinen sin farve. Efterfølgende presses druerne igen – hver sort for sig – blidt i to timer, og den fritløbende most fra de to sorter opsamles og blendes. Mosten køles og tilsættes udvalgte gærtyper. Gæringen foregår ved kontrollerede temperaturer på mellem 15° og 18°C i 10 dage, hvorefter vinen modner i 4 måneder i tanke af rustfrit stål.

    Skøn allround-rosé til enhver lejlighed

    Denne smukke rosévin er en perfekt allround-rosé med skøn alsidighed – året rundt til enhver lejlighed. Afkølet (10-12°C) er den en perfekt aperitif eller som ledsager til delikate, smagsfyldte hors d’oeuvres. Servér den til retter med fisk eller asiatisk inspirerede retter – eller nyd den til en lækker, dampende varm pizza.

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra veneto området i Italien
    Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt