Umberto Cesari Ca' Grande Rosé 2023

Italien
Italien
Emilia-Romagna
  • VinAvisen
    2022
    2022
  • VinAvisen
    2020
    2020

Krystalklar lyserød rosé rig på røde frugter og med et strejf af rosenduftende parfume. Særdeles velafbalanceret og rund i smagen med en elegant finish.

Læs mere
  • VinAvisen
    2022
    2022
  • VinAvisen
    2020
    2020

Krystalklar lyserød rosé rig på røde frugter og med et strejf af rosenduftende parfume. Særdeles velafbalanceret og rund i smagen med en elegant finish.

Læs mere
    Spar 50%
    Ca' Grande Rosé 2023

    Før 139 kr.

    69
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Fed fisk
    Mager fisk
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Skovbær

    Skovbær

    Kirsebær

    Kirsebær

    Urter

    Urter

    Krydderier

    Krydderier

    Blomme

    Blomme

    Druer
    Sangiovese
    Merlot

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Sangiovese-eksperten Umberto er på banen igen – denne gang med en skøn rosé med en smuk, klar lyserød farve og duft- og smagenoter, der vækker mindelser om sol og sommer. Nyd smagen af røde, modne frugter med strejf af rosenduftende parfume, og drøm dig til lange, lyse aftener, en hyggestund på terrassen og dejlige vinoplevelser i gode venners lag.

    Eventyret Umberto Cesari

    Umberto Cesari begyndte sit vineventyr i 1960’erne og har altid haft den overbevisning, at kvalitet er bedre end kvantitet. Han begyndte i det små med et lille stykke land i området Emilia Romagna, så han kunne dyrke Sangiovese-druer og fremstille vine af fineste kvalitet. I dag er vingården vokset fra 20 hektar til 170, og hans vine høster den ene pris efter den anden.

    Vinmarken Ca' Grande

    Ca’ Grande er navnet på en af Umberto Cesaris berømte vinmarker – og den, der har lagt navn til denne skønne, lyserøde rosévin. Druerne høstes med en kombination af tradition og innovation og giver skønne, let drikkelige vine med en let, dyb smag. Ca’ Grande Rosé er en pragtfuld og imødekommende rosévin bestående af Sangiovese og Merlot, der smukt afspejler den lerholdige jordbund, druerne vokser i. Farven er krystalklar og lyserød og er resultatet af kort macerering af druerne efterfulgt af en blid presning. Herefter fermenteres vinen ved kontrollerede temperaturer i ståltanke, hvorpå den lagres i 6 måneder, ligeledes i ståltanke.

    Delikat og aromatisk

    Den delikate rosévin har en bouquet rig på røde frugter og strejf af rosenduftende parfume. Smagen er særdeles velafbalanceret og rund med en højst elegant finish.

    Perfekt til lette retter

    Ca’ Grande Rosé er en velegnet ledsager til lette retter, f.eks. forretter med fisk, samt grøntsagsretter. Servér vinen afkølet, gerne ved 8-10°C.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Umberto Cesari_Edit.jpg
    Produceret af Umberto Cesari
    Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.
    Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra emilia-romagna området i Italien
    Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt