Viña Pomal Rosé 2021

Spanien
Spanien
Rioja
Alta

Krystalklar, sødmefuld og fyldig rosévin fra det øvre Rioja med sommerlige bær-strejf og krydderier. Frisk, struktureret og velafbalanceret.

Læs mere

Krystalklar, sødmefuld og fyldig rosévin fra det øvre Rioja med sommerlige bær-strejf og krydderier. Frisk, struktureret og velafbalanceret.

Læs mere
  Rosé 2021
  145
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Fed fisk
  Italiensk mad
  Skaldyr
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Honning

  Honning

  Lime

  Lime

  Citron

  Citron

  Druer

  70%

  Grenache

  30%

  Viura

  Beskrivelse

  Viña Pomal Rosé – højeste kvalitet fra Rioja

  Denne rosévin er den første rosé i Viña Pomal-serien. Den er fremstillet med 70% Grenache-druer og 30% Viura-druer, der er traditionelle druesorter i Rioja-rosévine. Vinen henvender sig til et bredt publikum – både dem, der holder af klassisk vin, og dem, der sætter pris på en vin med et subtilt avantgarde-præg og dermed en smule ’kant’.

  Krystalklar, sødmefuld og fyldig

  Viña Pomal Rosé er en krystalklar vin med en sart, lyserød nuance. Næsen er diskret med sommerlige strejf af jordbær, hindbær, violer og krydderier som anis og kamille. Smagen er struktureret med en fyldig, næsten smøragtig varig fedme og en sødmefuldhed, der ikke kammer over. Vinens syre tilføjer friskhed og balancerer strukturen smukt.

  Dyrkning

  Druerne til denne skønne rosévin er dyrket på vinmarker i det øvre Rioja, et område, der påvirkes af Atlanterhavets vinde og med en varieret jordbund af en helt særlig beskaffenhed. Grenache- og Viura-druerne trives optimalt her og giver rosévine med en helt unik farve og en karakteristisk syre, der tilfører vinene friskhed og ungdommelighed. Druerne giver desuden vinen dens spændende smagsnuancer og en lang finish, der gør den meget udtryksfuld.

  Druer og vinifikation

  Viña Pomal Rosé fremstilles vha. saignée-metoden. Når druerne ankommer til vineriet, afstilkes de og presses på traditionel vis. Herefter hældes de i en tank, hvor de kold-macererer i min. 12 timer. Når mosten har opnået den ønskede farve, udblødes druerne – dvs. den fritløbende most adskilles fra drueskallerne. Mosten gæres herefter ved en kontrolleret temperatur på 14°C for at bevare vinens aromaer og friskhed.

  Perfekt til maden

  Viña Pomal Rosé er en alsidig rosévin, der klæder langt de fleste forretter godt. Den er også et ideelt akkompagnement til retter med mange grøntsager, pasta, pizza og retter med ris. Lad også gerne vinen ledsage retter med fed fisk og skaldyr – eller nyd den, præcis som den er. Gerne afkølet og i gode venners lag.

  Vinserien Viña Pomal

  Vinserien Viña Pomal rummer og udtrykker højeste kvalitet fra det øvre Rioja. Vindyrkningen til serien står på skuldrene af århundreders tradition og erfaring med dyrkning og fremstilling af udsøgte, prestigiøse vine. Prikken over i’et er vinhusets enestående beliggenhed i Haro-kommunen.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Rioja">rioja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra rioja området i Spanien
  Rioja, Spaniens mest berømte vinområde og vel det område der for længst har sikret de spanske Tempranillo-vine en permanent plads blandt verdens mest kendte og elskede vine. Rioja ligger i den aller nordligste del af Spanien og dækker et område der er ca. 100 km. langt og ca 40 km. bredt. I Rioja er klimaet fugtigt og frodigt med hårde vintre og varme somre. Disse klimatiske forhold giver vinene deres helt egen karakter. Distriktet er opdelt i 3 områder, også repræsenterende lidt hver sin stil, nemlig Rioja Alavesa, Rioja Alta og Rioja Baja.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt