Weszeli Eden - Rosé 2022

Østrig
Østrig
Kamptal
 • Gastromand
  2019
  2019

Subtil, mild rosé med en skøn læskende syre. Indsmigrende blomsterrig bouquet og smagsnoter af hindbær og bagværk. Et yderst charmerende bekendtskab!

Læs mere
 • Gastromand
  2019
  2019

Subtil, mild rosé med en skøn læskende syre. Indsmigrende blomsterrig bouquet og smagsnoter af hindbær og bagværk. Et yderst charmerende bekendtskab!

Læs mere
 • Ecological
Eden - Rosé 2022
159
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Skaldyr
Druer
Blauer Zweigelt

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Charmerende bekendtskab

Rosé Eden er et yderst charmerende bekendtskab. En subtil rosé med indsmigrende blomsterrig bouquet med underliggende krydrede noter. Smagen leder tankerne mod hindbær og bagværk, afsluttende med en læskende syre der kalder på endnu en slurk. Og endnu en slurk. En mild og behagelig vinoplevelse fra Davis Weszelis altid sikre hånd. Økologisk og vegansk certificeret.

Rosé fra Edens have

Davis Weszelis Rosé Eden kommer fra Zweigelt-druer dyrket på Schöntal-plateauet vest for Mollands. Vinstokkene vokser i 300 meters højde, med en blidt duvende sydvendt eksponering, og en dyb løs- og lerholdig jordbund, hvor rødderne selv i tørre perioder kan nå ned undergrundens vandreservoir. Denne placering sikrer en høj aromakoncentration og en kompleks lethed. Mod nord afgrænses markerne af en akacieskov, der beskyttet mod kolde vinde. Omkringliggende frodige buske, farverige blomster giver påmindelser til Edens have, hvor selv slangen – afbilledet på flaskens etikette, vil føle sig hjemme. Hvem har brug for Kundskabens træ, når der er vinstokke i nærheden?

Druerne høstes omhyggeligt i hånden, og bringes til vingården hvor de presses blidt i hele klaser ved 1 bars tryk. Mosten gærer i temperaturregulerede tanke, hvor vinen efterfølgende hviler i seks måneder inden aftapning og frigivelse til salg.

Læs hele beskrivelsen
H - Weingut Weszeli Davis Weszeli 1_Edit.jpg
Produceret af Weingut Weszeli
Weszeli ligger i byen Langenlois vest for floden Kamp, og de samlede markbesiddelser, beplantede med Grüner Veltliner og Riesling, er på 30 hektar. Vingårdens historie går helt tilbage til 1679, og den var i mange år ejet af Summerer-familien. Et nyt og væsentligt kapitel blev imidlertid skrevet da Davis Weszeli overtog ejerskabet, og med sin Terrafactum-filosofi, revitaliserede den gamle vingård. Terrafactum går ud på, at den individuelle vinmarks mikroklima og biodiversitet skal komme til udtryk i hver enkelt vin – stimuleret af den omkringliggende flora og fauna. Lad det være sagt med det samme. Weszeli laver ikke vine for nybegyndere. Man fristes næsten til at kalde dem intellektuelle, men at netop hans vine er at finde blandt nogle af Europas bedste restauranter, siger noget om deres uhyre kompleksitet og deres evne til at spille op imod selv den fineste gastronomi. Hans bedste vine kan du med fordel dekantere i tre timer, men så vil du til gengæld opleve mineralske, magtfulde og versatile vine, med en enestående præcision og rang, forfriskende syre.Siden 1990'erne har vingården hverken anvendt herbicider eller pesticider, og er i dag i konversion til økologisk certificering, hvilket vil ske fra og med 2017-høsten.
Fra <a href="/sog/?q=Kamptal">kamptal</a> området i <a href="/sog/?q=østrig">Østrig</a>
Fra kamptal området i Østrig
Niederösterreich er Østrigs største vindistrikt. Her ligger nogle af landets berømteste vindistrikter: Kamptal, Kremstal og Wachau – områder der især er kendt for deres produktion af tørre hvidvine af høj kvalitet, fremstillet på Grüner Veltliner og Riesling. Kamptal har naturligt nok fået sit navn efter floden Kamp, der lodret deler området. Jordbundsmæssigt er er området præget af ler og løss, de siltrige finkornede sedimenter fra sidste istid, og et underliggende grundfjeld. De bedste marker ligger i 200-300 meters højde, og med varme sommerdage og kølige nætter er fundamentet for enestående, krystalklare og mineralske vine skabt.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt