Delgado Zuleta Manzanilla - La Goya

Spanien
Spanien
Jerez
  • Guía Proensa
    96 Point
  • Revista Sobremesa
    95 Point
  • Oldenburgs Vinguide
    18 Point

La Goya er let, tør og utrolig blød på paletten og udviser exceptionel længde og nuancerigdom. Et flot match til fisk og skaldyr.

Læs mere
  • Guía Proensa
    96 Point
  • Revista Sobremesa
    95 Point
  • Oldenburgs Vinguide
    18 Point

La Goya er let, tør og utrolig blød på paletten og udviser exceptionel længde og nuancerigdom. Et flot match til fisk og skaldyr.

Læs mere
    Manzanilla - La Goya
    159
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Mad med citrus
    Mager fisk
    Skaldyr
    Sushi
    Tapas
    Smagsnoter
    Abrikos

    Abrikos

    Valnød

    Valnød

    Læder

    Læder

    Kanel

    Kanel

    Kamille

    Kamille

    Citron

    Citron

    Æble

    Æble

    Druer
    Palomino Fino

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Det siges om den tørre Manzanilla, at man kan smage salten og joden fra Atlanterhavets brænding ved byen Sanlúcar de Barrameda. Med smag fra de salte havbriser er denne sherry et smukt match til fisk og skaldyr og en smuk aperitif. Manzanilla La Goya er en lys, livlig fino-sherry og viser den upåklagelige kvalitet, der kendetegner Delgado Zuletas sherry-univers. La Goya, der er husets flagskib, fremstår stilsikker, nuanceret og indbydende, hvilket de mange internationale ratings også vidner om. La Goya er skabt på 100% Palomino-druer og lagres i ca. 7 år i det traditionelle solera-system på amerikanske egetræsfade. Her udvikles vinens særlige aroma og smag under det lag af flor, som er med til at give sherryen sit særpræg og sit bid i smagen. Solera-systemet er et komplekst lagringssystem i etager af stablede fade, der blander vin i forskellige aldre og årgange for at skabe den bedste kvalitetssherry. Med La Goya har vinhuset skabt en højt anmelderrost Manzanilla med en ren og brillant bleggylden farve. I næsen byder vinen på fine og intense nuancer med ristede mandler, citronskræl og kamille. Den er let, tør og utrolig blød på paletten og udviser exceptionel længde og nuancerigdom. Med sit vinøse væsen er La Goya et flot match til fisk og skaldyr. Bør nydes få dage efter åbning.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Delgado_Zuleta - High - 4_Edit.jpg
    Produceret af Delgado Zuleta
    Er der en hedvin, der for alvor har fået et comeback i de seneste år, så er det sherry. Andalusiens stolthed, der op gennem firserne led under et noget blakket ry takket være overproduktion af sød sherry af tvivlsom kvalitet. I dag betragtes den underkendte hedvin med rette som en udsøgt aperitif og en utrolig, gastronomisk velegnet vin. Det skyldes ikke mindst den høje kvalitet, som kendetegner den moderne sherryproduktion. Sherry fremstilles i det andalusiske område mellem de tre byer Jerez de la Fontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María. Området kaldes i folkemunde Sherry-trekanten. Her har en række historiske vinhuse til huse, heriblandt Delgado Zuleta, der er det ældste vineri i Marco de Jerez-regionen. Vinhuset har her siden 1744 excelleret i den dyrebare andalusiske eliksir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt