Delgado Zuleta Pedro Ximenez - Monteagudo

Spanien
Spanien
Jerez
  • Int. Wine Challenge
    Sølv

Varm, blød og sødmefuld sherry med en fremragende balance imellem sødme og syre og en voluminøs og langvarig finish. En dessert i sig selv!

Læs mere
  • Int. Wine Challenge
    Sølv

Varm, blød og sødmefuld sherry med en fremragende balance imellem sødme og syre og en voluminøs og langvarig finish. En dessert i sig selv!

Læs mere
    Pedro Ximenez - Monteagudo
    225
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Chokolade
    Dessert
    Ost
    Smagsnoter
    Citron

    Citron

    Valnød

    Valnød

    Kaffe

    Kaffe

    Blomme

    Blomme

    Chokolade

    Chokolade

    Druer
    Pedro Ximenez

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Den søde sherrystil finder man i Pedro Ximenez-sherry, der laves på soltørrede druer af samme navn. Delgado Zuletas Pedro Ximenez viser druen fra sin klassiske og mest sensuelle side. Vinen har gæret på tørrede Pedro Ximenez-druer under den naturlige iltning, der opstår under beskyttelse af floren, idet fadene kun fyldes fem sjettedele. Vinen lagres herefter mellem 12 og 14 år i det traditionelle solera-system på amerikanske egetræsfade. Pedro Ximenez har en skinnende, mørk mahognifarve med stærke påmindelser i duft og smag om rosiner, lakrids, kaffe og andre tørrede, ristede noter. Vinen er varm, blød og sødmefuld på paletten med en fremragende balance imellem sødme og syre og en voluminøs og langvarig finish. Med Pedro Ximenez får du en vinoplevelse, der er næsten som en dessert i sig selv. Den passer perfekt til mørk chokolade og er et fortrinligt match til blåskimmeloste.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Delgado_Zuleta - High - 4_Edit.jpg
    Produceret af Delgado Zuleta
    Er der en hedvin, der for alvor har fået et comeback i de seneste år, så er det sherry. Andalusiens stolthed, der op gennem firserne led under et noget blakket ry takket være overproduktion af sød sherry af tvivlsom kvalitet. I dag betragtes den underkendte hedvin med rette som en udsøgt aperitif og en utrolig, gastronomisk velegnet vin. Det skyldes ikke mindst den høje kvalitet, som kendetegner den moderne sherryproduktion. Sherry fremstilles i det andalusiske område mellem de tre byer Jerez de la Fontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María. Området kaldes i folkemunde Sherry-trekanten. Her har en række historiske vinhuse til huse, heriblandt Delgado Zuleta, der er det ældste vineri i Marco de Jerez-regionen. Vinhuset har her siden 1744 excelleret i den dyrebare andalusiske eliksir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt