Smagekasse Bourgogne smagekasse Louis Jadot (4 x 3 flasker)

12 flasker Bourgogne - både rød og hvidvin fra legendariske Louis Jadot.

Læs mere

12 flasker Bourgogne - både rød og hvidvin fra legendariske Louis Jadot.

Læs mere
  Spar 15%
  Bourgogne smagekasse Louis Jadot (4 x 3 flasker)

  Før 2.364 kr.

  1.999
  kr. /stk

  Beskrivelse

  Bourgogne er et af de mest eksklusive vinområder, der kendes for sine røde Pinot Noir-vine og hvide Chardonnay-vine. Området er ikke særlig stort, men utroligt sammensat. Derfor kan en god vinproducent være nøglen til at finde den helt rigtige Bourgogne-vin. Maison Louis Jadot er uden tvivl en af områdets vigtigste spillere og en af de mest velansete Bourgogne-producenter.

  Louis Jadot har siden 1859 produceret fantastiske kvalitetsvine. Vinhuset har 150 hektor vinmarker, hvoraf de 70 ligger i det eksklusive område Côte d’Or. Louis Jadot står bag vine, der spænder fra de dyreste Bourgogne-vine til mere prisvenlige vine.

  I denne smagekasse fire forskellige vine fra det legendariske Bourgogne-vinhus.

  Smagekassen indeholder:
  3 flasker Louis Jadot, Côte-de-Beaune-Villages

  Côte de Beaune-Village-appellation kan anvendes af alle Villages (byerne) i Côte de Beaune-området med undtagelse af fire og disse er: Aloxe-Corton, Beaune, Pommard og Volnay. Côte de Beaune Villages er generelt gode led mellem de regionale Bourgogne-vine og Crus-vinene. Louis Jadot Cuvée'erne er hovedsalig fra Chorey les Beaune og Ladoix. Gæringen er så naturlig som muligt (vildgæring) i åbne kar på afstilkede druer, og undergår forholdsvis lang gæring, ofte mere end en måned, for at ekstrahere så megen aroma, farve og tannin som muligt fra druerne. Der efter lagrer vinen på egetræsfade 12 måneder. Dette er en ung og frugtig vin med aromaer af røde bær - hindbær, ribs, kirsebær og jordbær. Delikat og struktureret med bløde, dæmpede tanniner.

  • Type: Rødvin
  • Land: Frankrig
  • Område: Bourgogne
  • Distrikt: Côte de Beaune
  • Vinifikation: Fadlagret ca. 12 måneder.

  3 flasker Louis Jadot, Macon-Villages, Grange Magnien

  Mâcon Villages-området ligger i den sydlige del af Bourgogne, tæt på Beaujolais. Denne appellation er den største i Mâcconais, dækkende ca. 2500 hektar vinmarker. 43 kommuner har lov til at producere vin under navnet "Mâcon Blanc Villages". Vinene er 100 % hvide, på Chardonnay naturligvis, i reglen alle lagret på stål tank, ikke på fad. Dette Domaine ligger tæt på Viré og Lugny, to af de mest berømte kommuner i Mâcconais. Selve vinmarken ligger på fine, kønne skråninger med udsigt over Saône floden. Dette er en tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse, er god rigtig iskold og henrivende til fisk, skaldyr og salte sager som f.eks. Chevre (gedeost).

  • Type: Hvidvin
  • Land: Frankrig
  • Område: Bourgogne
  • Distrikt: Bourgogne AOC

  3 flasker Louis Jadot, Chablis

  Det der præger enhver flaske Chablis-vin er det kontinentale klima, som er særdeles koldt om vinteren og varmt om sommeren, ganske ofte med forårsfrost, og så den mineralske undergrund, som giver ditto kølige, mineralske vine. Området er på ca. 3500 ha., inklusiv 856 ha. 1. Cru og Grand Cru med 100 % Chardonnay. Og Chablis 1. Cru produceres på 40 forskellige "lieux-dits". Louis Jadot's Chablis er gæret af forskellige vinmagere, hovedsaligt i store kar, og der på lagret i Louis Jadot's kældre 9-12 måneder. Chablis i smuk, lys, lidt gylden forklædning. En mundrensende, mineralsk, klar, en smule skarp og meget frisk hvidvin til østers og salte oste.

  • Type: Hvidvin
  • Land: Frankrig
  • Område: Bourgogne
  • Distrikt: Chablis

  3 flasker Louis Jadot, Bourgogne Rouge, Couvent des Jacobins

  Selve produktionsområdet for denne vin er sådan set hele Bourgogne. Cuvéen kommer fra et afbalanceret blend fra Côte d'Or, inklusiv Hautes Côtes de Beaune og Hautes Côtes de Nuits, Côtes Chalonnaise (Mercurey) og Auxerrois ( Irancy). Vinen fremstår ret kompleks, netop pga. af blendet fra de mange forskellige områder. Fra Côte de Nuits vil den typisk have sin ranke struktur og tannin, fra Hautes Côtes får den rig frugt og friskhed. Vinen er lagret delvist på ståltank - delvist på egetræsfade i 9-16 måneder, alt afhængig af årgang. Det er meget typisk Pinot Noir, i stilen masser af rød frugt (hindbær, jordbær, ribs) i vinens ungdom, som vil udvikle sig til mere komplekse og sekundære aromaer over tid.

  • Distrikt: Bourgogne AOC
  • Vinifikation: Delvist fadlagret i 9-16 måneder.

  Bemærk at smagekasser kun sælges online.

  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt