Noble Vines

Noble Vines

”Not all vines are created equal”. Således beskriver Noble Vines deres vine.

Gasparé Indelicato

Da Gasparé Indelicato emigrerede til Californien i 1912 fra den lille landsby Campobello på Sicilien, var det helt naturligt, at han blev vinfarmer, for det var hans far, hans bedstefar og i generationer så langt tilbage som man kunne huske var man beskæftiget med vinavl.

Delicato Family Vineyards

Så kom forbudstiden fra 1920 til 1933, hvor man ikke måtte markedsføre sine vine, men i stedet sælge hele druer til hjemmeproduktion, og hertil blev Gasparé’s druer nu særdeles eftertragtede. Men tiderne skulle snart ændre sig til det værre under den efterfølgende depression, der startede sidst i 1929. Da forbudstiden endelig blev ophævet i 1933, besluttede Gasparé sig til at lave sin egen vinproduktion, nøjagtig som hans far havde lært ham. I den gamle hølade nær vinmarkerne, startede han sammen med sin svoger og hans tvillingesøstre vinifikationen, og druerne blev presset med en hånddreven presse.

I 1924 plantede han sin første vinstok i Californien, og allerede efter få år var kvaliteten af Gasparé’s californiske druer kendt over hele landet. Sådan startede vinfirmaet, i dag kendt som Delicato Family Vineyards ledet af 3. generation, Chris og Jasper Indelicato. Delicato Family Vineyards er i dag blandt de allerstørste vinavlere i USA, med vinmarker i Napa, Sonoma, Lodi og Monterey.

Noble Vines

En af Nobles absolut bedste venner er moderne teknologi. Ved at studere en vinplante og hvordan den klarer sig i forskelligt klima og terroir, kan man opnå en forståelse af, hvordan den kan klare sig bedst muligt. Herfra kan man tage individuelle særprægede kvaliteter i en plante forædle i en ny plante. Dette kaldes en klon. Ved at lave nye kloner kan man sikre planten imod sygdomme, lave en særlig farve, rette den imod særlig jordbund eller klima og skabe særlige aromaer.

Noble Vines har således gjort det til sin levevej at lave kloner af de mest præstigefyldte og anvendte druer i verden; Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot og Sauvignon Blanc. Man har lavet disse kloner netop så de passer til det miljø, de skal gro i.

Vinens navn

Vinenes navn er et nummer. Eksempelvis hedder husets Cabernet Sauvignon ”337”. Det skyldes, at det er selve klonens nummer. Således hedder alle vinene fra huset et tre-cifret nummer, der indikerer klonens navn.

Information

12001 CA-99, Manteca, CA 95336, USA

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt