Bodegas Tempore

Bodegas Tempore

Bodegas Tempore ligger i det stenede og kalkholdige højland i nærheden af byen Zaragoza i det nordøstlige Spanien lige på kanten til Catalonien.

Her driver familien Yago Aznar den økologiske vingård og vinproduktion på fjerde generation. Familien er et med det land, og de druer som de dyrker, og er kendt for deres altid kompromisløse og til tider rebelske tilgang til vindyrkning og vinproduktion. aula og Victor Yago Aznar er bror og søster og overhovederne for fjerde generation af familien Yago Aznar på Bodegas Tempore. Med sig i arvegodset har de en enorm kærlighed og en nedarvet rebelskhed, når det gælder om at skabe den mest optimale vinoplevelse af druerne.

Området er kendt for sine magre, stenede og kalkholdige jorde, de varme somre med 90 % solskinsrate og de kolde vintervinde, der hærger området i vinterhalvåret. Det giver sparsomme udbytter, der kræver virkeligt hårdt arbejde at fremstille. Men resultatet er fantastisk og udsøgt, men oftest yderst sparsomt.

Hele familien er med

Der er derfor nok at tage sig til for de to søskende, deres forældre og deres respektive familier, som alle er med til at drive den økologiske vingård. Deres evne til at lytte, se og føle sig frem til den helt perfekte vin, har sikrer deres vine masser af udmærkelser og medaljer gennem årene. Senest med den spændende Generación-serie, der omfatter fire økologiske vine med hver deres særegne egenskaber og fremstillingsmåde. Alle vinene er navngivet efter familiemedlemmernes fødselsår.

Kompromisløs og til tider rebelsk

Familien er kompromisløs, når de udvikler nye vine. De er hverken bange for at stille spørgsmålstegn ved regler eller traditioner. Ja, selv deres egen families opsamlede viden om vin efter mere end 75 år på samme sted, ser de også nogle gange stort på, hvis de fornemmer, at de er på ret spor med en ny vin. De er heller ikke bange for at tage nye, særegne eller selvkomponerede tiltag i brug, hvis de kan se, at det i den sidste ende vil give dem en bedre vin.

Et eksempel er at at bruge amerikansk egetræ til lagringsfadene med Tempranillo-druer, fordi det amerikanske egetræ fremhæver druernes egenskaber bedre end fransk egetræ. Det har fået både naboerne til at ryste på hovedet og vinkendere til at kalde dem både tossede og respektløse. Men resultaterne taler sit tydelige sprog, når du først får trukket en flaske op fra den spændende vingård. Så er du ikke i tvivl om, at den vin du har fået hældt i glasset, er skabt med stor kærlighed til og respekt for både landet, druerne og vinen. Det gør det hele mere forståeligt. For hvem vil ikke gøre alt for at skabe de bedste forudsætninger for sine ”børn”?

Bæredygtige tiltag hos Bodegas Tempore

Bodegas Tempore er certificeret bæredygtig under Wineries for Climate Protection, og økologisk certificeret under European Organic Agriculture. Der anvendes også biodynamiske praksisser på marker og i kældre, og da man allerede er i konversion, vil enkelte vine formentlig blive Demetercertificeret på sigt.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:

  • Minimere brug af pesticide
  • Minimere vandforbrug
  • Reducere energiforbrug
  • Reducere CO2-udledning
  • Sortere affald
  • Øge biodiversitet

Sociale områder:

  • Medarbejdersundhed og -trivsel
  • Ledelsesstyring:
  • Databeskyttelsespolitik
  • Bæredygtighedsrapportering

Information

50131 Lécera, Zaragoza, Spanien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt