Château Sainte Marguerite

Château Sainte Marguerite

Château Sainte Marguerite ligger ved La Londe-les-Maures mellem Toulon og Saint Tropez. En idyllisk lille by ved havet, med postkorthvide sandstrande og azurblåt vand. Duften af garrigue er allestedsnærværende, og alt her emmer i det hele taget af Côte d’Azurs berømte ”joie de vivre”.

Ejendommen blev etableret i 1929, på frugtbare jorder, hvor der har været dyrket vin siden Romerrigets velmagtsdage. I 1955 blev Château Sainte Marguerite, sammen med 22 andre ejendomme, klassificeret som Cru Classé – en klassifikation, der selvsagt havde til hensigt at identificere, hvilke Côtes de Provence-huse, der var områdets absolut bedste. Cru Classé-titlen pryder stadig deres etiketter.

Château Sainte Marguerites nyere historie begynder i 1977, da Jean-Pierre Fayard kaster sin kærlighed over ejendommen, der dengang var på 11 ha mod de i dag over 100 ha. Over mere end 40 år har ejendommen udviklet sig til et succesfuldt familieeventyr, hvor alle medlemmer bidrager på hver sit felt, hvad enten det er på marker, i kældre eller når der skal designes smukke og attraktive flasker. Ifølge Jean-Pierre Fayard skyldes succesen, at familien samlet set har formået at kombinere det bedst fra fortiden med et kompromisløst sigte på høj kvalitet og ikke mindst langsigtede strategier som for eksempel overgangen til økologisk landbrug.

I mange år har de imponerende vine fra Château Sainte Marguerite været noget nær en lokal hemmelighed. 40% af vinene nydes således stadig lokalt, og yderligere 40% i det øvrige Frankrig – primært på nationens bedste restauranter. Men flere og flere lande har med tiden fået øjnene op for Château Sainte Marguerite, og i dag eksporteres familien Fayards vine til 29 lande. Nu også til Danmark. Alle vinene fra Château Sainte Marguerite er økologisk og vegansk certificerede.

Bæredygtige tiltag hos Château Sainte Marguerite

Siden 2003 har Château Sainte Marguerite været er økologisk certificeret under Ecocert, hvilket placerer ejendommen blandt Provences pionerer i grøn tænkning. Siden fulgte også en Agriculture Biologique- og en European Organic Agriculture-certificering med. For Jean Pierre Fayard er økologisk landbrug en forudsætning for at beskytte miljøet og naturens skrøbelige balance. Udover at være økologisk, er Château Sainte Marguerite også 100% vegansk.

 

Information

381 Route de Valcros, 83250 La Londe-Les-Maures, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt