Terroir al Limit

Terroir al Limit

Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine.

Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.

I 2019 blev de første Terroirs Sense Fronteres-vine frigivet, Dominiks vision om at vise det unikke og lidt køligere terroir i naboområdet Montsant.

Fælles for alle vinene er, at serbiske Tatjana Pecerics er Dominiks højre hånd og har titel som ’Head Winemaker’. Hun frigav i 2020 for første gang en enkelt vin fra hendes eget label – Coreografia, der er det mest elegante spanske vin, man kan forstille sig, udelukkende fra gamle biodynamiske parceller i Montsant.

”2019 Guix Vermell de Montsant ….. This wine reminds me of when you taste the Domaine de la Romanée Conti at the primeur-tasting, but it also has some of the structure of the finest Châteaneuf-du-Pape from Chateau Rayas.”- Jamie Goode

“The pure Garnacha 2016 Les Manyes could be confused with a great vintage of Château Rayas….. I just couldn't get myself to spit the wine! The nose kept changing in the glass, developing new nuances with time—aromatic, intoxicating and attractive, with a kind of magnetism that made me go back to the glass over and over again. I don't think Priorat gets much better than this! Bravo! 100/100.” - The Wine Advocate“

 

These are wines that offer intensity of flavor instead of overwhelming power, and elegance and personality on a world-class level…. They don't have a destemmer here (or in Montsant), and all their wines ferment with indigenous yeasts, so the wines are about naked expression of the grapes and places, wines of great purity.” - The Wine Advocate

Bæredygtige tiltag hos Terroir al Limit

Respekt for naturen og håbet om at give et sundt klima og en bedre verden videre til næste generation ligger dybt i driften af Terroir al Limit. Egne marker dyrkes alle efter de biodynamiske principper (ikke certificeret) og det samme er gældende for de druer, de køber fra andre lokale vinbønder. Her er stort fokus på biodiversitet, hvor de hele tiden sørger for, at der også i markerne er vilde planter, blomster, urter m.m. Hele driften af vingården sker efter høje etiske standarder, hvor de f.eks. giver de ansatte højere lønninger en der gennemsnitligt gives i området, de støtter andre lokale forretningsdrivende, forbruget af vand og elektricitet holdes på et absolut minimum og de rejser så lidt som muligt.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:

  • Minimere brug af pesticider
  • Minimere vandforbrug
  • Reducere energiforbrug
  • Sortere affald
  • Emballage – fx FSC certifikation
  • Øge biodiversitet

Sociale områder:

  • Medarbejdersundhed og -trivsel
  • Ligeløn
  • Ligestilling mellem kønnene
  • Anti-diskrimination af minoriteter
  • Børne- og tvangsarbejde
  • Menneskerettigheder

Ledelsesstyring:

  • Etik- og antikorruption

Information

Terroir al Límit Soc. Lda. Carrer Baixa Font, 12 43737 Torroja del Priorat Tarragona, Spain

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt