Domäne Wachau

Domäne Wachau

Nye friske idéer er gået igennem de 300 år gamle barokkældre på Domäne Wachau i de sidste 3 år. Med et nyt team ledet af direktør Roman Horwath og ønolog Heinz Frischengruber har Domäne Wachau etableret sig som et af de førende kvalitets huse i Østrigsk vin.

Kombinationen af friske idéer, personlighed og international erfaring samt nogle fremragende vinmarker giver nu resultater.Huset, Domäne Wachau, anses som den førende vinproducent i Wachau-regionen. Husets næsten 440 ha. vinmarker udgør 30% af hele regionens samlede vinareal.

Vinmarkerne

Roman Horvath og Heinz Frischengruber er overbeviste om at store vine ikke udelukkende fremstilles i kældrene, det er i vinmarkerne de store vine skabes, hvorfor de har gjort en stor indsats på dette område de sidste 3 år. En helt ny standard er blevet sat for, hvordan markerne skal behandles hen over hele året – det gælder både for egne marker og leverandører der leverer druer til Domäne Wachau – formålet er at sikre det optimale grundmateriale.

De bedste vine i området dyrkes på stejle terrasser, hvor solen kan bage om dagen, samtidig med at de opvarmede klipper afgiver varme om natten. De vine, som er dyrket på stejle skråninger er mærket ”Terrassen” på etiketterne. Floden Donau som flyder gennem området, er en regulerende faktor som giver et helt specielt mikroklima, der passer godt til Grüner Veltliner og Riesling.

I følge Heinz Frischengruber bliver kælderarbejdet meget lettere, når der arbejdes med sunde druer. ”Jeg skal blot sørge for, at den endelige vin udtrykker det område i Wachau druerne er produceret i” udtaler Heinz Frischengruber.

De tre Cru'er

Wachau-regionen har 3 cru’er. Steinfeder er kendetegnet ved, at det er lette vine med megen finesse og lav alkoholprocent. Federspiel-vine er frugtrige med stor elegance. Navnet Federspiel henviser til jagt med falke der var en yndet sport tilbage i middelalderen. Smaragd er et beskyttet mærke for den højeste kvalitet af hvidvine fra Wachau. Vinene vokser på stejle stenterrasser over Donau. På varme sommerdage kan man se firben solbade blandt vinstokkene.

Hertil kan man komme ud for at se prædikatet ”Terrassen” på flaskerne, der indikerer, at vinene er dyrket på stejle skråninger, hvor solen kan bage på.

Information

A-3601 Dürnstein 107, Østrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt