Thierry Fournier

Thierry Fournier

Fremtiden er lys for det lille domaine, der i dag drives af de ambitiøse, passionerede og ihærdige Julien og Maxime Fournier – to af Champagnes nye store stjerner.

Domaine Thierry Fournier er beliggende i hjertet af Marne-dalen i denne lille by Festigny. Det lille domaine går hele fem generationer tilbage, men det var Thierry Fournier, der i 80’erne for alvor begyndte at udvide ejerskabet af marker og stille og roligt stoppede med at sælge størstedelen af druerne til de store huse. Med sønnerne Julien og Maxime Fournier i spidsen, er vinene nu begyndt at finde vej til bordene på de bedste restauranter verden over.

 

Marne-dalen er kendt for sin jordbund rig på ler med kalk, her i Festigny er jorden dog ekstraordinært rig på kalk og mineraler. Her dominerer Pinot Meunier, men også især Chardonnay gør det fremragende her. I dag ejer domainet også små parceller i Côte de Blancs og de er desuden ved at bygge en ny kælder i den lille by Cuis i Côte des Blanc.

I kælderen hersker kun den naturlige gær og én af grundene til den store kompleksitet i vinene skyldes blandt andet, at de frigives forholdsvist sent. Ofte er basevinen i Non Vintage-vinene mellem 8-10 år gammel og blandes alt efter cuvée med 30-40 % reservevin.

Julien og Maxime Fournier er utvivlsomt nogle af Champagnes nye store stjerner og sjældent har vi mødt så ambitiøse, passionerede og ihærdige unge mennesker. Fremtiden er i den grad lys for dette lille domaine!

Bæredygtige tiltag hos Thierry Fournier:

Bæredygtighed er et fokuspunkt hos Thierry Fournier og man har siden 2015 været bæredygtigt certificeret under HVE (High Environmental Value).  Yderligere har de internt et bæredygtighedsprogram med fokus på især brugen af pesticider, minimere alt restaffald og ikke mindst højne biodiversiteten i området. På det sociale plan har de bl.a. fokus på medarbejdernes arbejdsforhold og et mix af forskellige køn.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:

  • Minimere brug af pesticider
  • Sortere affald
  • Øge biodiversitet

Sociale områder:

  • Medarbejdersundhed og -trivsel
  • Ligestilling mellem kønnene

Information

8 Rue du Moulin, 51700 Festigny, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt