Chateau Ste. Michelle

Chateau Ste. Michelle

Chateau Ste. Michelle er et af USA's mest prominente vinhuse, grundlagt i 1934, og dermed Washington States ældste vinhus. Filosofien er at kombinere klassisk, europæisk vintradition med 'New World-innovation'.

Til det har huset engageret vinmagere fra den toscanske prestige-familie Antinori og den tyske Riesling-ekspert Dr. Loosen – vinmageren fra Mosel, der med rette kaldes "the rockstar of Riesling". Ste. Michelle står sammen med Stag's Leap Wine Cellars for nogle af USA's officielt bedste vine.

Hvis nogen tror, at vindyrkning i USA er et relativt nyt fænomen, kan de godt tro om igen. Og hvis de også tror, at det er Californien, der står for det hele, så ligeså. Washington State, USA’s nordvestlige hjørne er blandt verdens fornemmeste vinadresser – og området er kendt for sine raffinerede vine, der ikke nødvendigvis afspejler et mainstream image af amerikansk vin. Tværtimod. Washington States første vinstokke blev sat af franske missionærer og pelshandlere sidst i 1800-tallet. Washington State er desuden hjemsted for et af USA’s fineste vinforetagender, Chateau Ste. Michelle.

Chateau Ste. Michelle

Grundlagt i 1934 er Chateau Ste. Michelle det ældste vineri i Washington State. Det er desuden også det største. Filosofien for Chateau Ste. Michelle er, at kombinere klassisk, europæisk tradition med “New World innovation”. Til det har man bl.a. engageret vinmagere fra den toscanske prestige-familie Antinori og den tyske Riesling-ekspert, Dr. Loosen – vinmageren fra Mosel, der med rette kaldes “the rock star of Riesling”.

Chateau Ste. Michelle har to forskellige ejendomme, hvor der laves vin. Selve Chateau’et ligger i Woodinville, WA, en halv times kørsel fra Seattle. Det bliver i dag anvendt til at lave al husets hvidvin. Desuden er det et fantastisk smukt slot, hvor man kan komme på flere forskellige rundvisninger og smagninger. Der afholdes desuden også ikke-vinrelevante arrangementer i form af koncerter og lignende. På Canoe Ridge Estate i det østlige Washington dyrkes al husets rødvin.

Vinmarkerne

Alle Ste. Michelles vin bliver dyrket i det østlige Washington, i det der hedder Colombia Valley. En by som Seattle i det vestlige Washington har været med til at give staten et ry for at være meget regnfuld. Længere inde i landet er det dog et helt andet klima, der præger landskabet. Her oplever man typisk ørkenlignende, goldt terræn, men alligevel er der frodig jord. De små floder, der løber rundt omkring i området giver mulighed for at dyrke vin. Den sandede jordbund betyder nemlig, at druerne kan få væske, men samtidig kan man ”stresse” druerne med den høje varme og de kraftige vinde i området.

Bæredygtighed

Hos Chateau Ste. Michelle er forpligtelsen over for at udvikle og praktisere bæredygtig vinproduktion en selvfølge. Chateau Ste. Michelle er medlem af det internationale certifikat for bæredygtig vinbrug og vinproduktion i Pacific Northwest, LIVE, og deres vine fra Cold Creek og Canoe Ridge bærer desuden certifikatet Salmon-Safe.

Bæredygtige tiltag hos Chateau Ste. Michelle

Hos Chateau Ste. Michelle er forpligtelsen over for at udvikle og praktisere bæredygtig vinproduktion en selvfølge. Chateau Ste. Michelle er medlem af det internationale certifikat for bæredygtig vinbrug og vinproduktion i Pacific Northwest, LIVE, og deres vine fra Cold Creek og Canoe Ridge bærer desuden certifikatet SALMON SAFE.

Derudover praktiserer Chateau Ste. Michelle en bred vifte af genbrugsprogrammer for vingårde for materialer som glas, papir, pap, paller, strækvikler, mobiltelefoner, batterier og lysstofrør. Dette er initiativer, som indgår i certificeringsprogrammet fra Enviro Stars, som Chateau Ste Michelle også har implementeret. Denne praksis begrænser deres miljøpåvirkning og beskytter deres medarbejdere. Hvad "grøn" betyder, kan være forskelligt for hver virksomhed, men uanset hvordan en virksomhed fungerer, så kan der altid findes en måde at inkorporere en bæredygtig praksis, som samtidig er rentabel. Ved at følge kodekset og reglerne fra Enviro Stars, kan Chateau Ste Michelle både reducere udgifter, forbedre effektiviteten, holde medarbejderne sunde og engagerede samtidig med, at der tages hensyn til miljøet. Win-Win.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder

 • Minimere brug af pesticider
 • Minimere vandforbrug
 • Reducere energiforbrug
 • Reducere CO2-udledning
 • Sortere affald
 • Emballage – fx FSC certifikation
 • Øge biodiversitet

Sociale områder

 • Medarbejdersundhed og -trivsel
 • Ligestilling mellem kønnene
 • Anti-diskrimination

Ledelsesstyring

 • Etik- og antikorruption
 • Leverandøraftaler
 • Databeskyttelsespolitik
 • Ekstern forsikring

Information

14111 NE 145th Street Woodinville, WA 98072, USA

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt