Fabien Duveau

Fabien Duveau

Vinene fra Fabien Duveau er over en bred kam elegante, utrolig friske og indbegrebet af klassisk stor Chenin Blanc og Cabernet Franc.

Fabien Duveau holder til i den lidt søvnige by Varrains lige syd for Saumur. Blandt naboerne er blandt andet Clos Rougeard, men det er ikke kun vejnavnet på adressen som Fabien deler med den mytiske og mere kendte producent. Det er også på de samme ikoniske marker, at Fabien har sine parceller med Chenin Blanc og Cabernet Franc – Brezé, Les Poyeux og Les Bourg. Fabiens parceller og vine er alle økologisk certificeret og han har også arbejdet biodynamisk i mange år og fra 2022-årgangen er vinene også biodynamisk certificeret igennem Demeter. Biodiversitet er noget Fabien går meget op i og der er plantet andre planter og sået græs/blomster både på og rundt om markerne. Kælderen, hvor vinene bliver lavet, er helt tilbage fra 1400-tallet og udhugget i den gule sandsten og de klipper, som det centrale Loire er så kendt for og som alle slottene er bygget af.

Fabiens tilgang i kælderen er meget ’hands-off’, udelukkende det naturlige gær og brugen af SO2 er på et absolut minimum og under 30 mg total i alle vinene. Vinene er over en bred kam utrolig friske, elegante og er indbegrebet af klassisk stor Chenin Blanc og Cabernet Franc fra en af det centrale Loires fineste appellationer.

Bæredygtige tiltag hos Fabien Duveau

Bæredygtighed og respekt for naturen er et stort tema hos Fabien Duveau. Hele produktionen er allerede økologisk certificeret igennem European Organic Agriculture. De har i flere år også arbejdet efter de biodynamiske principper og vinene vil fra 2022-årgangen også være certificeret igennem Demeter. Vingården er også HVE certificeret for bæredygtigt landbrug. De producerer deres egen kompost og har sat bistader mange steder i markerne, planter træer, buske og har generelt et stort fokus på biodiversitet i markerne. Flaskerne er produceret af 80 % genbrugsglas og de gør en stor dyd ud af at producere så lidt affald som muligt.

Miljøområder:

  • Minimere brug af pesticider
  • Sortere affald

Sociale områder:

  • Medarbejdersundhed og -trivsel
  • Ligestilling mellem kønnene

Information

36 Rue de l'Église 49400 Bellevigne-les-Châteaux, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt