House of Smith

House of Smith

Charles Smith er en af vinverdens uventede og fremsynede rockstjerner, og kender du ikke navnet Charles Smith, så kender du utvivlsomt rock’n’roll vinbrands som Kung Fu Girl-Riesling og Boom Boom Syrah.

Charles Smith er en af vinverdens uventede og fremsynede rockstjerner, og kender du ikke navnet Charles Smith, så kender du utvivlsomt nogle af hans internationale succeser: rock’n’roll vinbrands som Kung Fu Girl-Riesling og Boom Boom Syrah, hvis vi bliver i vinens verden eller de danske bands Psycked up Janice og siden The Raveonettes, som han var manager for, da han i 1990’erne slog sine folder på den københavnske musikscene.

 

Efter et årti i Danmark tog han tilbage til USA, og på gennemrejse i Walla Walla opstod muligheden for selv at skabe den vin, han var blevet så passioneret omkring. 1999 K Syrah var den første vin, der blev lanceret i 2001 og siden da har han sat et uafrysteligt aftryk på den amerikanske vinscene med hans udtryksfulde og populære Washington State-vine. Hans vine har gennem årene høstet høje, høje ratings, ligesom huset og han selv har fået titel af årets vinhus og årets vinmager i en række af de største internationale vinmedier.

I dag står den rebelske vinmager bag ikoniske brands som K Vintners og Substance i regi af sin vinvirksomhed, som i dag bærer navnet House of Smith. House of Smith er et af de største uafhængige vinhuse i Washington State, der er ejet af en vinmager.

 

Substance er hans mest betydningsfulde brand. Idéen bag brandet var at skabe den bedste amerikanske Cabernet Sauvignon til en pris, hvor alle kunne være med. Hurtigt herefter fulgte en koldklima Chardonnay og serien er for nylig blevet udvidet med noget så usædvanligt som en Pinot Noir – en eftertragtet druesort, som Charles Smith er foregangsmand for i Washington State.

Ikke mange andre ville kaste sig over Pinot Noir i et område, der ellers primært bekender sig til Cabernet Sauvignon og Syrah? Og slet ikke i så stor skala. Men efter succesfuldt at have dyrket grønne koldklimadruer som Chardonnay og Riesling, kunne Charles Smith se potentialet for at dyrke den mere skrøbelige Pinot Noir. Efter en nøje undersøgelse af forholdene kunne Smith da også konstatere, at der faktisk var en række fællesnævnere for den 150 hektar store mark i Columbia Valley, med navnet Golden West, og terroiret i Bourgogne. Både hvad angår dagtemperaturer i vækstsæsonen (der her nyder godt af sin beliggenhed knap 500 meter over havets overflade) og den vulkanske jordbund, der er rig på kalksten og sand. 

Men modsat prisernes himmelflugt i den gamle verdens feterede vinområder, så er visionen bag Substance, at alle skal have adgang til et godt glas vin: 100% Hand-Made. 100% Washington State.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

 

Miljøområder:

 

  • Minimere brug af pesticider
  • Minimere vandforbrug
  • Reducere energiforbrug
  • Reducere CO2-udledning
  • Sortere affald
  • Emballage – fx FSC certifikation
  • Øge biodiversitet

Sociale områder:

 

  • Medarbejdersundhed og -trivsel
  • Ligeløn
  • Ligestilling mellem kønnene
  • Anti-diskrimination af minoriteter
  • Børne- og tvangsarbejde
  • Menneskerettigheder

 

Ledelsesstyring:

 

  • Diversitet i ledelsen
  • Fælles lønforhandlinger
  • Etik- og antikorruption
  • Leverandøraftaler
  • Databeskyttelsespolitik
  • Bæredygtighedsrapportering
  • Ekstern forsikring

Information

35 S Spokane St, Walla Walla, WA 99362, USA

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt