Brovia Antersè Metode Classico, Extra Brut 2019

Italien
Italien
Piemonte

Ny og meget sjælden Metode Classico Spumante fra en af Barolos ypperste producenter.

Læs mere
    Antersè Metode Classico, Extra Brut 2019
    600
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Lyst fjerkræ
    Sushi
    Trøffel
    Velkomst
    Østers
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Lakrids

    Lakrids

    Brombær

    Brombær

    Urter

    Urter

    Blåbær

    Blåbær

    Rose

    Rose

    Læder

    Læder

    Anis

    Anis

    Ler

    Ler

    Viol

    Viol

    Jordbær

    Jordbær

    Hindbær

    Hindbær

    Druer
    Barbera
    Nebbiolo
    Freisa

    Beskrivelse

    Det har i mange år været Elena Brovias store drøm at lave en mousserende vin, og i 2019 begyndte de så en lille produktion af denne unikke Spumante. Vinen er et blend af Barbera d’Alba, Nebbiolo og en smule Freisa. Et forsigtigt pres (blot ca. 60% druernes most). Tanken er at Barbera bidrager med syre, Nebbiolo med dybde og aromatisk kompleksitet og Freisa giver et specielt touch. Freisa druen er kendt for ofte at tilbyde lidt perlende rødvine fra området. Efter lagring og gæring er vinen lagret minimum 50 måneder i flasken inden degorgering og frigivelse i efteråret 2024.

    I glasset udfolder duften sig fornemt ud efter lidt luft og har en imponerende kompleksitet og et væld af nuancer af især lyse røde bær, blomster, knust kalk, gule æbler, ristede nødder og syltede citrusfrugter. Den lange lagring bidrager med ultra fine, små og bløde bobler i den lange intense eftersmag.

    Imponerende og desværre meget sjælden Spumante fra en af Barolos mest legendariske adresser. Vi anbefaler servering i Bourgogneglas og ved 10-12 grader.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Brovia - wide - 4_Edit.jpg
    Produceret af Brovia
    Den familieejede Brovia-ejendom blev etableret i 1863 i Castiglione Falletto, men de var først fra 1953 at man begyndte at sælge Barolo på flaske under eget navn. Vingårdens nutidige, respektindgydende renommé begynder dog først fra slutningen af 1980’erne, da Giacinto Brovias to døtre; Cristina og Elena, indgår i familiefortagenet på fuld tid, og videreudvikler de stolte traditioner – i dag sammen med Elenas mand, Àlex Sanchez. Spørgsmålet omkring hvorvidt en producent er traditionalist eller modernist, og måske navnlig væsensforskellene heri, er i dag så småt ved at være udvaskede til fordel for et mindset, der stræber efter at udtrykke essensen af den enkelte mark; en terroir-tankegang som den vi kender fra Bourgogne. Vist har barriques fundet plads på tværs af Barolos mange producenter, men hos Brovia fastholder man forsat brugen af store fade, da små fade ifølge Àlex blot vil risikere at sløre den enkelte vins ophav og typicitet. I manges ører vil denne tilgang kategorisere Brovia som traditionalist. Men hvorom alting er, så synes kodeordene for Brovias vine at være elegance, kompleksitet og præcision. Alle som én er vinene herfra overordentligt vellavede og helt igennem uimodståelige, båret oppe af en helt unik professionalisme fra teamet bag.
    Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra piemonte området i Italien
    Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt