Vores bæredygtige strategi

Hos Kjær & Sommerfeldt har vi siden 1875 sat en ære i at være eksperter inden for vin. Passion, stolthed og viden, der rækker snart 150 år tilbage, sætter sig i sjælen og skaber en stærk personlighed. Det forpligter. Vi kan derfor ikke bare lade stå til overfor de store miljømæssige udfordringer, vi står over for. Vi må bidrage til en mere bæredygtig fremtid og tage ansvar.

Vi er B Corp certificeret!

Vi har taget det næste skridt på rejsen mod en mere bæredygtig forretning og opnår nu den anerkendte B Corp certificering – knap et år efter udgivelsen af vores første ESG-rapport.

Læs mere

ESG rapport 2023

I Kjær & Sommerfeldt har vi siden 1875 udlevet vores passion for mennesker, vin og resultater. Med det som afsæt, formulerede vi i  2021 en ambition om at blive forstærkeren af bæredygtighed på tværs af vores værdikæde, fra vinmarken til nydelse af vinen hos forbrugeren. Vi er stolte af de resultater, vi har leveret i 2023. Men vi erkender også, at vi skal strække os efter næste niveau for at nå målene. Vi ved, at indenfor bæredygtighed er gårsdagens resultater ofte utilstrækkelige i fremtiden.

Læs rapporten

Lær at kende forskel

Hvad er forskellen på øko-, bio- og naturvin?

Økologiske vine, biodynamiske vine og naturvine er blevet fast inventar på vinreoler, i vinbarer og hos vinhandlere verden over. Disse vine, der omfavner miljøvenlige principper, har de seneste år oplevet en støt stigende popularitet. Forbruget af økologisk og biodynamisk vin er eksploderet, og på restauranter vil man efterhånden ofte kunne finde saftige og spændende naturvine på vinkortet.

Læs vores guide

Certificerede vine og mindre aftryk

Der findes desværre meget få vine i verden, der ikke belaster miljøet, men flere og flere vinhuse arbejder med miljø, klima eller med bæredygtighed inden for både miljø, det sociale og det ledelsesmæssige område. Med ambitionen om at være forstærkeren af den bæredygtige udvikling i vinbranchen, ønsker vi samtidig til at påvirke producenternes adfærd – med respekt for, at transformation af vinmarker og produktion er en længerevarende proces.

For at sikre troværdig kommunikation om vinene over for både erhvervs- og privatkunder har vi besluttet os for, at alle vinproducenter skal kunne dokumentere deres arbejde mod mere bæredygtige forhold. Der findes mange certificeringer – nogle internationalt anerkendte, andre europæiske, regionale eller lokale. Vi har tillid til, at den enkelte producent er i stand til at træffe det for dem bedste valg af certificering og efterleve kravene.

Økologisk certificerede vine

Økologisk vinbrug dyrkes uden brug af traditionelle kunstgødningsformer eller brug af sprøjtemidler med pesticider mod ukrudt og insekter. I stedet bruges skadedyrenes naturlige fjender til at bekæmpe dem med og ukrudt luges væk eller holdes nede manuelt. I produktionen må der anvendes 30 af de 55 godkendte tilsætningsstoffer fra den konventionelle vindyrkning i den vin, der sælges som økologisk. Oftest er der dog langt færre tilsætningsstoffer i, da de fleste vinhuse benytter metoder, som ikke omfatter brugen af kemi. 

(Økologiske certifikater)

Biodynamisk certificerede vine

Biodynamisk vindyrkning bygger på den østrigske filosof Rudolf Steiners principper, som tyske Maria Thun herefter praktiserede et halvt århundrede. Her tages der hensyn til alle de påvirkninger, som jord og planter er under indvirkning fra, herunder planeterne og de stoffer, som er i jorden. Vinbonden tilrettelægger her sit arbejde efter en astronomisk kalender. Inden for biodynamikken anvendes ni forskellige præparater og arbejdet tilrettelægges efter om det er løvdage, frugtdage, roddage eller blomsterdage.

(Biodynamiske certifikater)

Bæredygtigt certificerede vine

Bæredygtighed indenfor vin handler om langt mere end dyrkningsforhold. Biodiversitet, vand- og energiforbrug og arbejdsforhold er bare nogle af de områder, vinhuse der tilstræber en mere bæredygtig vinproduktion, arbejder med. Vine, der er kategoriserede som “bæredygtige” betyder, at producenten arbejder med bæredygtighed indenfor det miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige område og har et eller flere certifikater i henhold hertil.

(Bæredygtige certifikater)
"

Jeg vil da gerne indrømme, at Kjær & Sommerfeldt har fået os til at sætte ekstra fokus på bæredygtighed. Det er vi faktisk rigtig glade for, fordi det har givet os selv en forståelse af, hvorfor det er sindssygt vigtigt, at vi kommer videre med det.

Knud Kjellerup, medejer af Albert Sounit

Video thumbnail
Se video

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt