Vi er B Corp-certificeret!

Bæredygtighedsrejsen fortsætter: snart 150 års ordentlighed udmønter sig i anerkendt B Corp Certificering. Vi har taget det næste skridt på rejsen mod en mere bæredygtig forretning og opnår nu den anerkendte B Corp certificering – knap et år efter udgivelsen af vores første ESG-rapport. Det er en vigtig milepæl, der markerer, hvor langt vi er kommet de seneste år – og sætter retningen for det fortsatte arbejde.

Snart 150 års ordentlighed

Ordentlighed og ansvarlighed har været en integreret del af Kjær & Sommerfeldts DNA siden 1875, men det systematiske arbejde med at forbedre sociale og miljømæssige forhold i hele værdikæden er for alvor blevet en integreret del af Kjær & Sommerfeldt i arbejdet med ESG og processen omkring B Corp certificering. Derfor er vi stolte af at have opnået den globalt voksende certificering og således være med til at sætte retning i drikkevarebranchen.

Med B-Corp certificeringen er Kjær & Sommerfeldt blevet en del af de omkring 85 danske certificerede virksomheder, der forpligter sig til at leve op til høje standarder både socialt, klima- og miljømæssigt samt i forhold til gennemsigtighed.

"

Jeg er virkelig stolt af, hvor langt vi er nået på så kort tid. For mig handler arbejdet med bæredygtighed dybest set om ordentlighed. Ordentlighed overfor vores klode, overfor hinanden – og så selvfølgelig at sikre en lønsom forretning. Det var i forvejen en stor del af virksomhedens DNA, men gennem certificeringen har vi fået et ekstra niveau på vores arbejde med bæredygtighed og er blevet meget mere bevidste om, hvor vi konkret kan gøre en forskel.

CEO Mads Stensgaard

Hvad er B Corp certificering?

B Corp er en globalt anerkendt certificering, der vurderer hvilken forskel en virksomhed gør for samfundet – både indenfor miljø, klima, medarbejdere, kunder, lokalsamfund og ledelse. Som certificeret B Corp forpligter man sig til at leve op til høje standarder både samfunds- og ledelsesmæssigt, socialt, miljømæssigt og i forhold til at skabe gennemsigtighed. Derfor skal virksomheder gencertificeres hvert tredje år for at bevare sin B Corporation-status.

At blive B Corp certificeret er en langvarig og fortløbende proces, der består af en omfangsrig 360-grader undersøgelse af alle virksomhedens aktiviteter indenfor områderne forretningsledelse, medarbejderforhold, samfund, klima, miljø og kundehensyn. Her vurderes virksomhedens samlede miljømæssige og sociale påvirkning i hele værdikæden.

Hvordan bidrager du?

Når du vælger en vin med et bæredygtigt certifikat, er du med til at skubbe til den bæredygtige udvikling i vinbranchen. De kommende år kommer vi til at øge andelen af miljøcertificerede vine markant i vores sortiment. I 2030 forventer vi at 70% af vores vine vil have et miljøcertifikat - det kan være et eller flere certifikater indenfor økologi, biodynamik eller bæredygtighed, hvor vinhuset arbejder med både mennesker, miljø og ledelsesstyring. Det er et mål, der er sat i dialog med vores leverandører og samarbejdspartnere.

Netop udkommet!

ESG rapport 2023

I Kjær & Sommerfeldt har vi siden 1875 udlevet vores passion for mennesker, vin og resultater. Med det som afsæt, formulerede vi i  2021 en ambition om at blive forstærkeren af bæredygtighed på tværs af vores værdikæde, fra vinmarken til nydelse af vinen hos forbrugeren. Vi er stolte af de resultater, vi har leveret i 2023. Men vi erkender også, at vi skal strække os efter næste niveau for at nå målene. Vi ved, at indenfor bæredygtighed er gårsdagens resultater ofte utilstrækkelige i fremtiden.

Læs hele rapporten

Lær at kende forskel

Hvad er forskellen på øko-, bio- og naturvin?

Økologiske vine, biodynamiske vine og naturvine er blevet fast inventar på vinreoler, i vinbarer og hos vinhandlere verden over. Disse vine, der omfavner miljøvenlige principper, har de seneste år oplevet en støt stigende popularitet. Forbruget af økologisk og biodynamisk vin er eksploderet, og på restauranter vil man efterhånden ofte kunne finde saftige og spændende naturvine på vinkortet.

Læs vores guide

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt